Brannsjef i Innherred brann og redning, og Frosta kommune, Rigman Pents, forteller til Innherred at det per dags dato ikke er noe ekstraordinært bålforbud i de tre kommunene.

– Men alle som brenner bål, bruker griller eller holder på med annen varme er ansvarlig. Det betyr at den enkelte kan holdes økonomisk og juridisk ansvarlig dersom brenningen fører til utrykning fra nødetatene, sier han.

Selv om det har kommet litt nedbør den siste tiden, er det fortsatt tørt i skogbunnen, slik at ild som kommer ut av kontroll vil kunne spre seg fort.

Brannsjefen minner om det generelle bålforbudet i Norge, som gjelder fra 15. april til 15. september. Det omfatter skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder. Det er åpent for at folk kan bruke hodet og tenne bål som ikke åpenbart medfører brannfare, som etter mye nedbør og på snø.

– Man kan også grille på stranda, i god avstand fra skog og vegetasjon, påpeker Rigman Pents, som på vegne av Innherred brann og redning ønsker alle innbyggere en hyggelig sankthansaften.

Værvarslet inspirerer imidlertid kanskje mest til et par pølser og litt smør i stekepanna på kjøkkenet til VM-kampen mellom Tyskland og Sverige.

11 grader og overskyet vær er det ferskeste varselet for lørdagskvelden.