- Ingenting å melde om, lyder den svært kortfattede politiloggen fra mandag kveld og natt til tirsdag for Levanger og Verdals del, ifølge operasjonslederen ved Trøndelag politidistrikt.

Dette skjer i dag

Gøran Sørloth kommer til Verdal klokken 18 tirsdag kveld for å snakke om hvordan vi gjør hverandre gode. Arrangør er Elvebreddet Aktivitetstilbud, og arrangementet er gratis for alle oppmøtte.

Været i dag

Det meldes kraftig vind i Møre og Romsdal og Trøndelag tirsdag. Ifølge yr.no ventes det fra tirsdag ettermiddag til onsdag morgen vindkast på 30-33 meter i sekundet fra sørvest på kysten fra Stad til Halten.

- Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs, melder yr.no.

For Levanger og Verdals del ventes det også en del nedbør: Opp mot 8-9 millimeter nedbør, og overskyet ut over dagen. Fra morgenen er det håp om noe sol og oppholdsvær.

Været i Verdal tirsdag. Foto: yr.no yr.no

Ellers i Norge og verden

Helsetilsynet vil stanse mirakelpredikantene

Etter VGs avsløringer om såkalte mirakelpredikanter er Helsetilsynet tydelig på at virksomheten bør fjernes og at dagens lovverk må vurderes.

– Fra et skolemedisinsk perspektiv vil jeg si at predikantene driver med lureri av mennesker i en sårbar situasjon. Og bedragerivirksomhet fortjener ikke livets rett, sier direktør Jan Fredrik Andresen i Helsetilsynet til VG.

Samme avis publiserte lørdag en artikkel der arbeidsmetodene til flere mirakelpredikanter avsløres. Avsløringen kom etter 16 skjulte telefonopptak. Predikantene selger Guds helbredelse over telefon til 14 kroner i minuttet, og påstår blant annet at de kan helbrede alvorlig sykdom.

Helseminister Bent Høie (H) har uttalt at loven skal ses på med nye øyne, noe Helsetilsynet altså støtter fullt ut.

– Spørsmålet vårt er: Gir vi som samfunn tilstrekkelig beskyttelse til sårbare mennesker som benytter seg av disse tjenestene? Kan samfunnet akseptere at syke blir utsatt for denne type virksomhet, spør Andresen.

Han sier Helsetilsynet som tilsynsmyndighet skal være forsiktig med å svare på disse spørsmålene, men at det er viktig å stille dem.

– Vi mener det er på sin plass at loven blir sett på med nye øyne, og vi støtter alle engasjement som kan fjerne denne typen virksomhet, sier Andresen.

Tredobling i millionærer

Antallet norske dollarmillionærer har tredoblet seg de siste ti årene, og de rike blir stadig rikere, viser World Wealth Report 2018.

Ved årsskiftet var det 169.000 dollarmillionærer i Norge. I gjennomsnitt disponerer disse 22 millioner kroner hver, viser rapporten som årlig kartlegger den globale formuen.

I virkeligheten er dollarmillionærene enda rikere, for tallene tar utgangspunkt i personer som har en formue over en million dollar i investerbar formue. Verdien av for eksempel bolig er ikke tatt med.

– De norske dollarmillionærene har til sammen en formue på 454,8 milliarder amerikanske dollar, eller vel 3.700 milliarder kroner, sier Johan Bergström, finansekspert hos konsulentselskapet Capgemini i en pressemelding.

Tredobling

Det er 22. året på rad World Wealth Report legges fram. Den viser blant annet at de ti siste årene har antallet norske dollarmillionærer tredoblet seg, og siden 2016 har antallet økt med 10 prosent.

Norge har med det flere dollarmillionærer per innbygger enn land som Sverige, Østerrike, Argentina og Mexico.

Konsulentselskapet som legger fram rapporten, tror at den norske oljefesten vil fortsette. De forventer også i 2019 en kraftig vekst i norsk økonomi som følge av høyere oljeinvesteringer og fallende arbeidsledighet.