Slik finner du hit:

Kjør fv 72 Jamtlandsvegen. Ta til høyre rett før brua før Sul, skiltet Brenntjønnin. Følg grusveien til P-plass.

Følg rødmerket sti opp stigningene mot Brenntjønna, DNTs sti mot Feren. Ofte våt trasé. Det er flere gamle samiske boplasser i området. Ved Brenntjønna var det den siste plassen som det bodde samer i Verdal.

Historie:

Ved Brenntjønnin sto det på 1920-tallet tre store heilårsgammer, røykegammer og et stort stabbur. Her har samene levd gjennom tidligere hundreår og hatt sine boplasser. Ved bekken som renner ned i vestre Brenntjønna fra sør lå en boplass. Og nord for vestre Brenntjønna lå en stor helårsgamme. Turistforeningens tursti går i dag over denne plassen, som ble fraflyttet i 1976 da storgamma brann. Dette var trolig den siste gammebasserte reindrifta i hele Skandinavia. Området Brenntjønnlia til Tuva var driftssentret for Færen reinbetedistrikt (Gaskelaante). Kilde og mer info: Verdalsboka Heimer og folk Inndalen og Sul bind B.

Hvorfor ta turen hit:

Det er en slående vakker natur og man får en skikkelig trimtur i variert fjellterreng, turen har jevn stigning både på sti og over myr.

Det er fint å nyte kaffe og lunsj nede ved vannet (du går bare noen meter videre ned fra kasse/skilt).

Turen kan kombineres med f. eks Tuva som også er en Kjentmannspost. Da får du en tur som er ca. 15 km lang. Du fortsetter bare videre sørover fra Benntjønna.

Godt å våttå om Brenntjønna

Ligger 520 meter over havet.

Turen er cirka 8 kilometer tur/retur.

Brenntjønna er en av 40 Kjentmannsposter i Verdal.

Ny av årets Ti på Topp-poster i Verdal.

Cirka 350 besøk registrert gjennom Ti på Topp så langt i sesongen.

Vi ber om at du viser respekt for de samiske kulturminnene når du ferdes i området.