Ingen sommer uten hesteskokasting, og ingen sommer uten at vi skal kåre den beste kasteren på hele Innherred.

Hesteskokastingsmesterskapet har vært tradisjon i flere tiår i regi av daværende Levanger-Avisa.

I 2015 skiftet mesterskapet navn til Innherred, etter at lokalavisene på begge sider av Rinnelva slo sine pjalter sammen.

Verdaling vant i fjor

Verdalingene har kanskje hatt litt mer sansen for skotthyllgrenen, men allerede på tredje året at Innherredmesterskapet ble avholdt så gikk en verdaling helt til topps.

Til alt overmål kom triumfen i levangsbyggen egen hule, Sjøparken, og vinneren ble kåret som et populært arrangement under Levangermartnan.

Og apropos Sjøparken. Etter at finalerunden ble flyttet til det nye flotte anlegget ved levangersundet, har på mange måter hesteskosporten kommet hjem.

- Dette er Norges fineste arena for å arrangerer finalen, sier en oppglødd Wiggo Johansen.

Bedre enn Intility arena

Og han bør vite hva han snakker om. Egentlig er han Oslo-gutt, men har nå bodd i Trøndelag det meste av sitt voksne liv.

Liv Skjerve og Wiggo Johansen fra Levanger Hesteskoklubb i Sjøparken, som nå har blitt fast arena for finalerunden.I år skal Innherreds beste hesteskokaster kåres lørdag 4. august

Likevel er det fortsatt Vålerenga som er klubben. De fikk i fjor ny hjemmebane på østkanten av byen, hvor de hører hjemme, men Johansen er ikke i tvil om at Sjøparken er et mye flottere anlegg enn favorittlaget sin nye hjemmebane.

- Det blir jo en fantastisk atmosfære der. Tribunene er fiks ferdig. Vi gleder oss til å komme i gang, sier arrangementssjefen fra hesteskoklubben.

Kvalifisering går på følgende steder:

Stadionparken, Levanger, tirsdag 26. juni klokka 18.

Elvheim Bygdetun, Åsen, søndag 1. juli klokka 13.

Verdal sentrum ved Turneteateret, tirsdag 10. juli klokka 18.

Ytterøy, Bjørvika, lørdag 14. juli klokka 12.

Markabygda, fredag 27. juli klokka 18.

Finalen avholdes i Sjøparken lørdag 4. august klokka 13.