En mann i 40-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt til 75 dagers fengsel minus en dag i varetekt. Det etter flere lovbrudd for et par år siden.

– Et uhell

Først la han ut flere nakenbilder av sin tidligere samboer på en annens Facebook-side. Et par uker senere ga han en mindreårig halvannen liter hjemmebrent. Samme dag satte han seg også bak rattet på en traktor i påvirket tilstand.

Før han noen dager etter det oppbevarte 750 gram dynamitt uten lov.

– Nakenbildene ble lastet opp ved et uhell, da jeg skulle markere flere bilder, hevdet mannen i retten, og sa at han både var lite dreven på Facebook og trøtt på tidspunktet.

Hadde advart politiet

Bildene lå ute en god stund, og mange rakk å se dem før de ble tatt bort på oppfordring.

– Jeg er skuffet over politiet, uttrykte eks-samboeren i retten, for hun hadde bedt dem ta affære overfor nakenbildene han hadde av henne, etter at mannen truet med å legge dem ut på nettet etter bruddet.

Han ble også dømt for vold mot henne og ilagt besøksforbud like før de nye hendelsene skjedde, en dom han anket til lagmannsretten.

Mindreårig ble bevisstløs

Retten trodde ikke noe på mannens forklaring om at opplastingen var et uhell. De klarte ikke å se at det var mulig å bare stryke over skjermen og markere bilder som skulle lastes opp, slik han forklarte. Dessuten mente de det var påfallende at opplastingen bestod av to bilder av det han «mente» å laste opp, og kun nakenbilder av de han «tilfeldigvis» fikk med i tillegg.

To uker senere ga han halvannen liter hjemmebrent til en mindreårig som skulle på fest. Det gikk heller ikke særlig bra. Den mindreårige ble svært dårlig, og måtte fraktes til akuttmottaket på sykehuset.

Saken har blitt gammel, og retten vurderte derfor en betinget dom, men alvoret i den gjorde at de havnet på 75 dagers ubetinget fengsel.