Brygga restaurant i Sjøgata ble åpnet i juni i fjor, og er Strugstad-familiens nye restaurantsatsing i Levanger etter at de flyttet fra Nr. 39-lokalene i sentrum. Nå må restauranten ifølge Trønder-Avisa imidlertid betale 10.000 kroner i bot og 500 kroner i dagbøter for hver dag de ikke har enten demontert et nytt ventilasjonsanlegg eller søkt om å få anlegget godkjent.

Må omsøkes

Restaurantdriverne hadde frist til 24. mai med å gjøre tiltakene kommunen ba om.

– Det er noen som har reagert, og spurt om det var greit å gjøre det sånn, eller om de måtte søke, opplyser saksbehandler Ingunn Øyås Engen i Levanger kommune, som sier at de ikke har mottatt en søknad om godkjenning etter at kommunen i november i fjor varslet om at anlegget var søknadspliktig. Tiltaket må også få samtykke fra sameiet på samme adresse og bli sendt på høring til fylkeskommunen, byantikvaren og Riksantikvaren.

Beklager feilen

Daglig leder Erik Strugstad beklager at de har handlet feil.

– Vi har prøvd å ordne opp, men har ikke fått svar. Jeg vet ikke om det fordi de har flyttet byggekontoret fra Verdal til Levanger. Vi fikk beskjed om å sende svaret til Verdal. Søknad om endring ble sendt i januar, og da ba vi også om hjelp, sier Strugstad.