– Det blir nesten 70 bilder, så det blir mange. Jeg er litt usikker på hvor mange nye motiv det blir, men i hvert fall seks. Kanskje flere, sier gallerist Elisabeth Ben Riala i Galleri Fenka.

Det er to år siden Terje Brofors (med kunstnernavnet Pushwagner) kom til Levanger i forbindelse med utstillingsåpning han da hadde på Fenka. Kunstneren var da så fornøyd at han gjorde avtale med galleriet om ny utstilling i 2018. Men Terje Brofors døde etter kort tids sykeleie 24. april. Han rakk likevel å produsere nye verk og 23. juni stenger Fenka gata utenfor galleriet til en storslått utstillingsåpning.

– Vi skal virkelig sette Levanger på kartet, sier Elisabeth Ben Riala.

I gata monteres scene hvor Sissel Vera Pettersen og Levanger storband sørger for musikkunderholdning mens Smak catering byr på mat og drikke. Det blir tale fra ordføreren og inne fylles galleriet med Pushwagner-verk for sommeren.

– Dessverre har vi ikke Pushwagner med oss lenger, men kunsten lever videre, sier Elisabeth Ben Riala.

Årets sommerutstilling er også en markering av galleriets 10-årsjubileum. I juni 2018 åpnet ekteparet Elisabeth og Mustapha Ben Riala galleriets første utstilling etter å ha pusset opp det gamle fengselet fra 1896, som også har vært kommunestyresal, bibliotek og ungdomshus i Levanger.

De gamle fengselscellene er fylt med verk fra en rekke faste utstillere. Her kan du finne kunstverk i ulike slag. Kjendiskunst, brukskunst, proffkunst og amatørkunst i god blanding.

Galleriet har en stor bakgård og Fenka kan by på både kaffe og is, men oppfordrer også til å ta i bruk nabokafeen.

– Vi sender gjestene våre til Nabo’n i Nerby’n og forteller dem at de kan ta med kaffen eller maten hit. Vi skal samarbeide, ikke konkurrere, smiler Mustapha Ben Riala.