En bilist meldte klokken 06.12 onsdag morgen om at en varebil kjørte vinglete i trafikken langs fylkesveien mellom Stiklestad og Vuku. Bilisten valgte å kontakte politiet.

- Melderen lå bak varebilen, som skal ha vinglet over i motsatt kjørefelt. Etter hvert stanset bilen på en parkeringsplass og melderen snakket selv med føreren. Alt virket da OK, og vi valgte å ikke sette ressurser på denne meldingen, sier operasjonsleder Randi Fagerholt ved Trøndelag politidistrikt.

Ellers har det vært en rolig natt i Innherreds dekningsområdet.

- Det er ingen andre meldinger å melde om, sier Fagerholt.

Dette skjer i dag

Onsdag inviterer Unge Falstadvenner til et kick-offseminar på Falstadsenteret på Ekne. Hit kommer Anja Hammerseng-Edin og holder foredraget Fearless. Hun har vært blant Norges beste håndballspillere, og er nå daglig leder og gründer av treningssenter for mental trening: Fearless Mind.

Leder Fatima Almanea i Unge Falstadvenner forteller at etter en idémyldring ble styret enig om å invitere Hammerseng-Edin fordi de mener hun er et godt forbilde.

–Hun vil gå inn på hva som får mennesker til å prestere på sitt beste, sier Almanea og forteller at foredraget vil være både underholdende og lærerikt.

Det blir også mimrestund ved Elvebredden Aktivitetstilbud onsdag klokken 12, da Ole Morten Larsen og Øystein Ness kommer for å vise bilder og snakke om Gamle Øra.

Været i dag

Den kraftige vinden har onsdag morgen gitt seg, men det blir ingen solskinnsdag i Levanger og Verdal i dag. I Verdal ventes det oppptil 6,1 millimeter nedbør og ni varmegrader fram mot klokken 12. Regnet avtar ut over formiddagen, men temperaturene holder seg rundt 10-11 grader med frisk bris fra vest-sørvest.

I Levanger ventes det noenlunde like værforhold og temperaturer, men regn opp mot 4,6 millimeter i formiddag og frisk bris fra vest eller sørvest.

Andre nyheter fra Norge og verden

Valgeksperiment på SMS floppet

30.000 telefoner og nær 200.000 SMS-er klarte ikke å få nye, unge velgere til å strømme til urnene. Forsøket hadde null effekt, viser fersk rapport.

Foran stortingsvalget i fjor ble det testet flere metoder for å få flere unge til å stemme. Det ble sendt ut tekstmelding til 180.000 tilfeldig trukne stemmeberettigede, som oppfordret og påminnet folk om å stemme. Valgdeltakelsen i gruppen som mottok SMS, økte med beskjedne 0,2 prosentpoeng, skriver Dagsavisen.

I regi av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) ringte også 35 førstegangsvelgere til 30.000 unge, hvorav 7.000 tok telefonen, for å få flere til å stemme. Disse telefonene hadde heller ingen effekt.

Det kommer fram i ISF-rapporten « Voter Mobilisation in a High-Turnout Context – Get Out the Vote Experiments in the 2017 Norwegian Parliamentary Election »

150 personer fortsatt evakuert – slukkingen av skogbrannen i Moss fortsetter

Brannvesenet fortsetter slukkingen av skogbrannen i Moss utover onsdagen. Rundt 150 personer i om lag 50 husstander var onsdag morgen evakuert.

Skogbrannen startet sent tirsdag kveld i åssiden mellom Røysåsen/Mosseskogen og jernbanelinjen ved Sandbukta i Moss. Brannen spredde seg relativt raskt, og gjennom onsdagsnatten berørte den et område på cirka 40.000 kvadratmeter.

Grytidlig onsdag morgen opplyste vaktleder Frode Johannessen ved 110-sentralen at det fortsatt brant godt på stedet, men at brannvesenet hadde god kontroll på flammene.

– Det vil pågå etterslukking utover hele dagen. Det er en stor brann som fortsatt krever en del ressurser, sa Johannessen.

Sterk vind

Et skogbrannhelikopter og mannskaper fra Sivilforsvaret ble onsdag morgen satt inn i slokningsarbeidet. Det brant da flere steder, også i skogbunnen.

Samtidig ble mannskapene som hadde jobbet gjennom natten, avløst av nye mannskaper fra Mosseregionen brann og redning, opplyser aksjonsleder Stein Didrik Laache i Movar, et interkommunalt selskap som blant annet leverer branntjenester i kommunene Moss, Rygge, Råde, Vestby og Våler.

Brannvesenet i Moss har fått bistand i slokningsarbeidet fra brannstasjonene i Rygge, Vestby og Follo. Mannskapene fikk også hjelp fra lufta. Mye røyk gjorde det vanskelig for brannmannskapene, men et politihelikopter ble brukt for å gi bilder av hvor det var varmest og dermed størst flammer.

Krisestab

Noen beboere hadde fått flytte hjem igjen i løpet av natten, men onsdag morgen var fortsatt rundt 150 personer i om lag 50 boliger i Gamleveien, Ørneveien, Granveien og Elgveien evakuert. Alle de evakuerte ble tatt imot i Mossehallen der det ble opprettet et mottakssenter.