Det er Agderposten (+) som onsdag forteller historien om en håndverker som gikk rundt i Lillesand og utga seg for å være fra «Musum byggeservice» i Verdal.

– Firmaet var basert i Verdal, men han sa at han vurderte å flytte virksomheten til Kristiansand, forteller Vidar Sandtrø til avisa - han som tirsdag fikk den engelsktalende håndverkeren på besøk.

Ringte til firmaet

Mannen tilbød fornying av taket, og snakket godt engelsk.

Sandtrø takket ikke ja der og da, men ba om mer informasjon. Det fikk han, i form av en flyer på epost. Sørlendingen googlet også firmaet, som var ekte nok.

I morges ringte han Musum byggservice (riktignok uten e i midten), men der var de uvitende om selgere på Sørlandet og kunne tilbakevise at de hadde noen flytteplaner.

– Det var helt nytt for meg, gjentar Håkon Musum når Agderposten tar kontakt. Han startet firmaet sammen med broren Sondre i vår.

– Ekkelt

Det viste seg at telefonnummeret som stod på flyeren ikke stemte overens med det den mistenksomme sørlendingen fant på nettet, og heller ikke epostadressen. Bildene på flyeren stammet heller ikke fra det ekte Musum byggservice.

– Det er ekkelt å tenke på at noen tar seg til rette på denne måten, og bruker andres navn. Og så et helt annet sted i landet. Merkelig, synes Håkon Musum.

Politiet har blitt varslet om selgeren, og så langt har de bare fått denne ene meldingen, kan Agderposten berette.