Torsdag formiddag var det «dekket til fest» i Sørgata i Verdal sentrum. Røstad Entreprenør disket opp med kake og kaffe - nok til alle og vel så det.

Nok til alle av kaffe og kake på Sørgata-åpningen.

Moeparken neste

Nå var ikke seremonien annonsert så veldig, men pressen var invitert, sammen med kommunen og de som driver næring ved siden av.

– Det blir en større markering neste år, når del to av Moeparken-renoveringen er ferdig, sier Ove Norstad på teknisk drift i Verdal kommune.

Mange i arbeid

Seremonien torsdag formiddag var således bare en del av overtakelsesbefaringen Røstad Entreprenør hadde med Verdal kommune.

– Totalkostnaden blir vel på rundt seks-sju millioner kroner. Alt fra to til ti-tolv mann på det meste har arbeidet på stedet underveis, forteller daglig leder Kent Are Helden i Røstad Entreprenør.

En periode i vinter var det stillstand på grunn av den svært tøffe vinteren vi hadde, som førte til stillstand i flere prosjekt i området, blant annet den nye kunstgressbanen i Vuku.

Smil og glede

Men nå er altså alt ferdig. Sørgata har fått kantstein og beplantning, litt ala hvordan Nordgata ser ut. En kort strekning mot krysset med Nordgata er det ikke lagt ny veg. Det er for å slippe å grave opp igjen når jobben med å bygge ut Domus-kvartalet starter.

– Vi er veldig fornøyd med jobben Røstad Entreprenør har gjort. Det er blitt kjempefint, og de som bor rundt her er nok mest fornøyd av alle. De har bodd i et anleggsområde i lang tid, med støy og støv, konstaterer Ove Norstad i Verdal kommune.

Mer liv i gata

Norconsult var også representert på ferdigbefaringen. De har prosjektert sluker og overvannssystem i gata, hvor kommunen tidligere la nye vann- og avløpsledninger.

Noen snorklipping ble det ikke for Sørgata torsdag, men det kan det kanskje bli når det neste år skal markeres åpning av hele Moeparken og det renoverte gateløpet forbi teaterhuset. Da kommer nok også ordføreren.

Fint og flott i Sørgata, og det renoverte gateløpet strekker seg rundt til høyre forbi fotografen, mot Nordgata. Gata har envegskjøring i motgående retning her.

Jomfrustykket av marsipankaken på Sørgata-åpningen fikk den ferske varaordføreren Pål Sverre Fikse lov til å ta.

Naboer og næringsliv ved Sørgata er glade for at prosjektet nå er ferdig.

– Det har blitt fint. Nå gjenstår det å se om det vil bidra til at det også blir mer liv og aktivitet her, sier optiker Bjørn Morten Selnes.