Sist søndag mottok vi den triste beskjeden om at vårt æresmedlem i Frol IL og trofaste løypekjører Pål Haugskott hadde gått bort etter bare noen ukers sykdom.

Pål vokste opp på Mule i Levanger og bodde der sammen med sin familie helt fram til han nå dessverre som sprek Frolmedlem plutselig ble syk og gikk bort 78 år gammel.

Pål var en dyktig mekaniker og ble ofte benyttet til reparasjoner og verkstedarbeid også på fritiden av naboer og idrettslaget.

Pål var i hele sitt liv en dugnadsarbeider for frivillig idrett: Han var også en tilrettelegger for de som ønsket å kunne ferdes i skog og fjell både sommer og vinter. Pål begynte sitt arbeid som løypekjører i Frol IL på midten av 70-tallet og var tilnærmet aktiv på heltid med stell og vedlikehold av løypeprepareringsmaskina de siste 15 årene. Det var få dager gjennom vinteren han ikke var på Frolfjellet for å utføre vedlikehold på maskin og scooter eller vurdere behov for preparering av løypene. Han tok ofte og gjerne en kjørerunde for å vedlikeholde eller legge nye skispor. Gjennom sitt engasjement for prepareringen av skiløypene fikk Pål mange venner og beundrere for sitt oppofrende arbeid. Mange av de siste vintrene på Innherred har vært slik at det kun har vært mulig å få til skiløyper på Frolfjellet og både aktive utøver og mosjonister kjenner Pål fordi han alltid kjørte skiløyper både i helgene og i uka når det var mulig å få lagt skispor.

Med Pål sin borgang har Frol IL mistet et av sine æresmedlemmer som fortsatt var aktiv for idrettslaget helt fram til han nå gikk bort. Svært mange av våre medlemmer og løypebrukere på Innherred vil i takknemlighet tenke tilbake på de utall av mil de har fått tilbakelegge i velpreparerte skispor som Pål i stor grad bidro til å lage.

Våre tanker går i dag til Gjertrud som har mistet sin kjære ektemann. Vi føler med hans familie fordi vi vet at Pål alltid var til stede for barn og barnebarn. Ofte var de sammen på fjellet på hytta i Heståsdalen eller på skitur innover Frolfjellet.

Pål vil etterlate seg et stort savn, men samtidig mange gode minner om ham som person og om hans store engasjement for allmennheten og Frol il sine medlemmer.

Vi lyser fred over Pål Haugskotts minne!

Frol IL v/Astrid Rotmo og Ole A. Hustad