En rådyrbukk ble påkjørt av en personbil på E6 i Mulelia natt til torsdag.

- Bilen har fått en del skader, men det endte uten personskader, heldigvis, sier operasjonsleder Hebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Viltnemnda ble rutinemessig varslet om påkjørselen.

Dyret ble avlivet på stedet av Viltnemnda.

Dette skjer i dag

Kværner Verdal døper i dag stålunderstellet til Johan Sverdrup ved verftet på Ørin klokken 14.15. Representanter fra Kværner, Equinor og ordføreren i Verdal kommune er til stede på seremonien, som feirer at stålunderstellet er ferdigstilt og klart til levering.

Det blir lunsjkonsert i Levanger kirke klokken 11.30, med Erling Neergård på piano og Mari Lunnan som sopran. Konserten er en del av lunsjkonseptet Levanger kulturkirke arrangerer hver måned, hvor folk kan møte opp og ta med seg matpakka i kirken. Menighetens diakon er også tilgjengelig i kirka.

Været i dag

Det blir nok en overskyet dag i både Levanger og Verdal torsdag. Skyene vil ligge over Innherred, men byr kun på antydninger til regn. Temperaturene i Verdal går fra ni varmegrader på morgenen til 11-12 grader ut over dagen med laber bris fra nordvest.

I Levanger blir det mer eller mindre like forhold, med overskyet vær og i underkant av én millimeter nedbør i løpet av dagen samt lett bris fra nordvest.

Været i Levanger torsdag.
Været i Verdal torsdag.

Andre nyheter i Norge og verden

Usikkert når ras-evakuerte beboere får dra hjem

Det er fortsatt usikkert når de evakuerte beboerne i Leksvik i Trøndelag får dra hjem etter raset onsdag.

Totalt ble rundt 100 personer, deriblant to sengeliggende sykehjemsboere, evakuert etter et stort jordras onsdag.

– Vi vet fortsatt ikke når det vil være mulig for dem å dra hjem igjen, bekrefter operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt til NTB like før klokken 6 torsdag morgen.

Videre forteller han at geologer skal gjøre undersøkelser på stedet før beboerne får dra hjem.

Det omfattende jordraset gikk ved tolvtiden onsdag ettermiddag i Hjelopveien i Leksvik. Skredet er 1,3 kilometer bredt langs strandsonen. Det er ikke meldt om personskader eller materielle skader utenom en gravemaskin som havnet i sjøen.

Patruljer fra politiet, med bistand fra sivilforsvaret, har hatt vakthold på stedet i løpet av natta, i tillegg til at Kystvaktskipet Njord observerte fra sjøen. Det gikk ingen nye ras natt til torsdag. (NTB)

Norge søker plass i FNs sikkerhetsråd

Norge har gode muligheter til å få en plass i FNs sikkerhetsråd, men ville stått sterkere om vi sendte flere soldater i FN-tjeneste, mener en NUPI-forsker.

Kronprins Haakon og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) lanserer fredag Norges kandidatur til en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021–22. Det skjer under en mottakelse i FN-bygningen i New York.

– Verden trenger FN, og kanskje vel så viktig, vi trenger et FN som fungerer godt og leverer politiske løsninger. Mange av dagens utfordringer kan bare løses i samarbeid med andre land, sier Søreide til NTB.

Hun mener FN er selve fundamentet for internasjonalt samarbeid.

– Norge har vært en sterk støttespiller, både økonomisk og politisk, for FNs arbeid for fred, utvikling og menneskerettigheter helt siden FN ble etablert etter 2. verdenskrig, påpeker Søreide. (NTB)

Norge har sittet i Sikkerhetsrådet fire ganger tidligere, sist i 2001–2002.