En nabo til den kommunale boligen på Skogn, hvor den væpnede aksjonen tok sted natt til fredag, sier at det ofte har vært bråk i en av boligene. Senest i 22-tiden torsdag kveld, bare timer før det endte i en trusselsituasjon og skuddløsning natt til fredag.

- I går kveld kom det politi til boligen litt etter klokken 22. Da var det to politibiler her, som dro etter en stund. I firetiden var de tilbake igjen. Da hørte vi ikke noe særlig i starten, fordi det er politi her hele tiden. Men så hørte vi skudd i cirka femtiden, og da ble det mye politi, sier naboen til Innherreds mann på stedet. Personen ønsker å være anonym.

- Ikke trivelig

Naboen forklarer at det ofte er politi i de kommunale boligene, som teller tre bopeler.

- Det har sikkert vært politi her fem-seks ganger de siste par månedene, som jeg har sett. Dette er skoleveien til barna i boligfeltet, så det er ikke trivelig å se hvordan det ble i dag, sier naboen.

Føler seg utrygge

En annen nabo i nærheten av de kommunale boligene er også oppgitt over situasjonen, og mener at kommunen er nødt til å gjøre noe med bosituasjonen.

- Det er veldig gjennomtrekk i boligene, og mye bråk. Når dette er gangstien til skolebarna, så føler man litt ansvar for å passe på i de tidene når det er mye barn som passerer her. Det er flere naboer som reagerer på dette, og vi har forsøkt å få til et samarbeid med Nav og kommunen uten hell, sier han.

Også han våknet av skuddløsningen på natten. Han anslår at det har vært 17-18 utrykningskjøretøy ved boligene og 35-40 offentlige tjenestemenn fra ulike etater innom boligen på halvannen måned. Inkludert væpnet politi og ambulansepersonell.

- Det føles ikke trygt for naboene, sier mannen.

Vil kontakte kommunen

Han håper at kommunen tar grep i de kommunale boligene og sørger for et tryggere boligfelt for alle.

- Vi ønsker et samarbeid med kommunen. Det er et boligfelt med mange barn, og vi ønsker å ha det rolig og trygt, sier han.