I 10-tiden fredag formiddag offentliggjorde Trøndelag politidistrikt to pressemeldinger om gullsmedranet på Levanger og den væpnede aksjonen på Skogn, hvor en person som antas å være ransmannen ble skutt av politiet under en trusselsituasjon. To personer ble knivstukket under situasjonen, mens politiet var til stedet i bopelen. Nå oppretter politiet en sak hos Spesialenheten etter skuddløsningen.

- En mann ble i natt skutt i benet av politiet under et oppdrag. Dette skjedde da en patrulje oppsøkte en adresse på Skogn etter at en gullsmed ble ranet i Levanger i natt. I tillegg ble to menn med knivskader fraktet til sykehuset Levanger. Det er for tidlig å si om de to hendelsene har en sammenheng. Saken er overført til Spesialenheten og vi henviser spørsmål som går på avfyringen av skudd dit, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding klokken 09.58.

Ingen pågrepet

I en annen pressemelding opplyser politiet at de fikk meldingen om innbruddet, hvor en bil ble brukt som rambukk, klokken 02.23 i natt.

- Politiet i Trøndelag mottok i natt klokken 02.23, melding om at en bil hadde kjørt inn i fronten på en gullsmed i Levanger sentrum. Bilen var forlatt og sto, da politiet ankom stedet, rygget inn i ruten med motoren gående. Umiddelbare undersøkelser på stedet tyder på at varer er tatt fra butikken. Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med ranet, men politiet har blant annet undersøkt flere adresser og gjennomført tekniske undersøkelser på stedet. Teknikere fortsetter arbeidet på stedet i dag og arbeidet med taktisk etterforskning fortsetter også med full styrke, heter det i meldingen.

Ber om tips fra vitner

Lensmann Knut Olav Røstad ved Levanger og Verdal lensmannskontor sier til Innherred i 10.30-tiden at saken etterforskes for fullt, og at Spesialenheten har tatt over etterforskningsansvaret for aksjonen og skuddløsningen på Skogn. Han kan ikke bekrefte eller avkrefte at det er en kobling mellom gullsmedranet og aksjonen på Skogn, men sier at politiet etterforsker alle muligheter i samarbeid med Spesialenheten.

- De gir informasjon videre om det, mens lensmannskontoret etterforsker ranet av gullsmeden. Der ber vi om tips fra folk som kan ha sett noe, sier Røstad og legger til at ingen er formelt pågrepet i saken, blant annet fordi beboeren på Skogn er under medisinsk behandling for skuddskaden i beinet.

- Det er i en tidlig fase ennå, og vi holder på med avhør og tekniske undersøkelser mens de involverte er fraktet til sykehus. Vi kan per nå ikke utelukke noen ting, og vi kan heller ikke gå ut med opplysninger om hvorvidt flere personer kan være involvert i saken, sier Røstad.