To andre er sendt til sykehus med knivskader, opplyser politiet til NTB. De to knivskadde ble angrepet av mannen mens politiet var til stede, men de skal ikke være politibetjenter. Den ene er lettere skadd, og ligger til observasjon ved Sykehuset Levanger. Den andre er alvorlig skadd, og er overført til St. Olavs hospital. Personen som ble skutt av politiet har moderate skader, og er innlagt til operativ behandling.

Endte i trusselsituasjon

– I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der skjer det en hendelse der politiet må trekke våpen og en person ble skutt i beinet av politiet, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Til NRK utdyper Kimo at to personer ble knivstukket på stedet mens politiet var der og håndterte trusselsituasjonen.

– Mens politiet er der, blir to personer knivstukket, sier Kimo til NRK.

Politiet valgte derfor å trekke våpen. Ifølge politiet var det personen som utførte knivangrepet, som ble skutt i foten av politiet.

Usikre på sammenhengene

Til Innherred sier Kimo at det er for tidlig å slå fast årsakssammenhenger, men han bekrefter at politiet ser innbruddet på Levanger i sammenheng med trusselsituasjonen på Skogn.

- Sakene er koblet sammen som følge av etterforskningen på Levanger. Ut over det er det foreløpig usikkert hvordan personene i saken er involvert, og vi etterforsker saken, sier Kimo.

- Hva forårsaket skuddløsningen i trusselsituasjonen?

- Det er for tidlig å si noe om årsakene ennå, men vi jobber med å skaffe oss oversikt, sier Kimo.

Flere patruljer har vært involvert i etterforskningen og aksjonen natt til fredag og fredag morgen.

- Vi er nå midt i et vaktskifte, hvor patruljene fra natten er i ferd med å komme inn. Vi jobber videre med saken i dag, sier Kimo.

Skutt og pågrepet

Han forteller at det dreier seg om en trusselsituasjon. Han sier det foreløpig er vanskelig å gå i detaljer om saken, og han kan ikke si noe om hvem som gjorde hva.

Politiet fikk melding om innbruddet hos gullsmeden i trehusbyen klokken 03.23 natt til fredag. Meldingen gikk ut på at en hvit pickup hadde kjørt inn gjennom et vindu på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk. Gullsmeden holder til på hjørnet i Levanger Rådhus, i Håkon den Godes gate.

Alarmen på Skogn gikk deretter i sekstiden fredag morgen. Til sammen er tre personer sendt til sykehuset, opplyser Kimo. Litt tidligere meldte Trønder-Avisa at store politistyrker hadde rykket ut til Skogn sentrum etter melding om en alvorlig knivepisode.

To knivskadd

Minst tre personer er skadd, fikk Trønder-Avisa bekreftet av politiet på stedet. Først ble det meldt om tre skadde, men det ble også meldt at det skal være fire skadde personer.  Operasjonsleder Kimo sier til Innherred at det korrekte antallet er tre skadde.

- Vi har registrert tre skadde: To er knivstukket og en person er skutt i beinet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt i 07.30-tiden.

– To av dem ble fraktet bort på båre, opplyste Trønder-Avisas fotograf Johan Arnt Nesgård, som er på stedet, noe tidligere.

Klokken 6.44 ble en tredje person fraktet vekk fra stedet. Politiet opplyste samtidig at de hadde kontroll på en mistenkt person. Det er flere boenheter i bygget hvor knivepisoden skjedde, i Skogn sentrum.