Det var like etter klokken 03.30 at politiet meldte om et grovt tyveri hos Gullsmed Stein O. Pettersen i Håkon den Godes gate i Levanger sentrum. En bil hadde rygget inn i glassruta til butikken og flere gjenstander er borttatt. Det var en forbipasserende som observerte bilen. Da sto den med motoren på, og førerdøren var åpen.

Eiere av forretningen, Marit og Stein Pettersen, fikk beskjed om hendelsen via politiet. Når Innherred kommer innom butikken like etter klokken 09.00 fredag morgen er det hektisk for eierne. Marit og en annen person soper glass og Stein sitter i møte med forsikringsselskapet.

- Vi var her i natt, men da fikk vi ikke gå inn i butikken, så nå har vi akkurat kommet hit og fått sett hvordan det ser ut. Vi har derfor ingen oversikt over alt som er blitt stjålet enda. Noen voldsomme greier er det ikke, men innredningen er knust, sier Marit til Innherred.

Hvordan var det å få en slik beskjed?

- Vi har jo fått en slik beskjed før. Det er en god stund siden, men da hadde vi et helt annet varelager enn  i dag, så da var det mye verre. Det er uansett veldig ubehagelig, sier hun.

Stein Pettersen inne i butikken som i natt ble utsatt for et grovt tyveri. Foto: Leif Arne Holme

Mange varer som er stjålet

Fredag morgen har bilen blitt fjernet fra området og politiet har satt opp politisperring rundt butikken.

- Det er mange varer som er stjålet, men det er veldig mange prøver på gifteringer og sånne ting, og disse er ikke ekte. Også er det en del andre varer, men vi har ikke fått oversikt enda, sier hun.

Dere vet ikke hvilke verdier det er snakk om?

- Nei, vi har ikke peiling, sier hun.

Bilen var fjernet og politiet hadde satt opp sperring fredag morgen. Foto: Kristin Heggdal

Skulle ta ferie

Stein og Marit skulle etter planen ta seg ut fire uker ferie etter endt arbeidsdag, og måtte derfor åpne butikken klokken 10.00. Når Innherred besøker dem er flere i gang med å sope opp glass fra gulvet.

- Det er veldig mange varer som skal hentes, i forbindelse med reperasjoner og sånt, så vi har sendt ut mange meldinger om at vi stenger klokken halv fem og at vi ikke åpner igjen før om fire uker. Derfor må kundene få komme inn til oss i dag, og av den grunn er det veldig travelt akkurat nå, sa Marit.

Kriminalteknikere fra politiet i Trondheim har vært i forretningen for å gjøre undersøkelser fredag morgen. Eierne sa de ville prøve å få tak i noen som kunne fikse glassruta på kort varsel.

- Hvordan det blir med ferien vet vi ikke helt enda, sier hun.