Parisa Dimen Akharpour vant konkurransen om å designe logo for Unge Falstadvenner. Hun holdt en engasjerende takketale, hvor hun snakket om sin fortid i Iran, og sine fem år i Norge som papirløs flyktning.

– Jeg vil uttrykke min takknemlighet for den vennligheten og medmenneskeligheten jeg har møtt i Norge, sa Akharpour, som har lært norsk uten skolegang.

– Jeg vil bli, og vise at jeg vil noe med mitt liv i Norge. Jeg blir sett annerledes som en ung jente uten oppholdstillatelse. Jeg føler meg til tider null verdt. Det er bedre enn å være i Iran.

- Iran et helvete

Akharpour forteller at Iran styres av religiøse imamer, som undertrykker folket:

– Jeg har bare vonde minner fra Iran. Jeg fikk ødelagt barndom, drømmer, viljen til å leve. Som kurder har en absolutt ingen rettigheter. Får ikke snakke morsmålet sitt, ikke utdanning, ikke arbeid. Iran er et helvete.

Hun sier at som forkjemper for demokrati og likestilling, kjenner hun bare frykt ved tanken på å skulle tilbake til Iran:

– Døden er bedre enn Iran.

Hun er altså menneskerettighetsaktivist, sjakkspiller og grafisk designer.

– Jeg gir ikke opp kampen for fred og frihet. Alt for et liv i fred. Som et vanlig, norsk menneske. Jeg har stått på. Jeg vil vise at jeg vil mer enn andre få bli. Delta i det samfunnet. Jeg vil slippe å bli sendt tilbake, og bli straffet for aktivisme ved fengsel eller døden. Jeg er en av dere, uten å få lov til å være det i praksis.