Politiet gikk i går kveld ut med en etterlysning av en stjålet svart Audi A6 som ble satt i sammenheng med gullsmedbrekket natt til fredag. Bilen ble stjålet fra Bruborg, og ble senere på kvelden funnet.

– Bilen er tatt i beslag av politiet, og undersøkes videre, opplyser politiet i Trøndelag sent fredag kveld.

Det er ikke sikkert hvilken tilknytning det er mellom gullsmedinnbruddet og bilen.

– Det kan være fluktbilen. Derfor ber vi om tips, uttalte operasjonsleder Randi Fagerholt til Adresseavisen mens letingen ennå pågikk.

Ble bortvist

Siste natt var utvilsomt av en roligere karakter i Levanger enn forrige natt. Fra politiets logg, får vi høre om en en mann i 30-åra som var skyld i ordensproblemer på Seven Eleven i Levanger. Vedkommende fikk en samtale med politiet, og ble bortvist fra stedet klokken 01.30.

Satte seg i feil bil

På morgenkvisten lørdag, fant politipatruljen en mann som satt og sov i en bil på torget i Levanger. Mannen var beruset, ble vekket av politiet og forklarte at han hadde satt seg i feil bil. Det endte for øvrig med at han fikk skyss heim av patruljen.

For Verdal har ikke politiet notert en eneste melding.

Dagen i dag

Veressjøen rundt arrangeres i dag for 45. gang. Deltakerne kan velge løyper på 15 kilometer, 11 kilometer eller 5 kilometer.

På Frolfjellet er det klart for årets bufersdag. Dyr og utstyr skal fraktes innover til Roknesvollen.

Ved Holsand i Skogn dukes det for maritim dag, med en rekke aktiviteter på programmet.

I Levanger rydder Galleri Fenka gata for å markere 10-årsjubileum, og by på Pushwagner-utstiling. Sissel Vera Pettersen og Levanger storband underholder.

Det er loppemarked, kafé og rømmegrøt i Røde Kors-huset i Levanger.

Det spilles i dag ekstraforestillinger med «Dyrene i Hakkebakkeskogen» på Lyng kulturgård på Stiklestad.

Såmmårshow spilles i storteltet i Jernbaneparken i Verdal.

Været

Været blir noe ustabilt, slik det har vært de siste dagene. Vind fra vest i styrken av bris, temperaturer som så vidt kryper over ti grader og noe sjanse for regnbyger. Det er hva vi har i vente utover dagen i dag.

Andre steder

Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse på én ulv i Holtålen og Røros, med forbehold om at det ikke er et genetisk viktig individ, skriverNationen. To lam er dokumentert tatt av ulv i Litj-Molingdalen i Røros kommune, og torsdag kveld ble det gitt skadefellingstillatelse på én ulv.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier situasjonen i Øst politidistrikt må ryddes opp i etter bekymringsmeldinger fra politijurister. Ifølge NRK har politijurister i Øst politidistrikt i flere år sendt bekymringsmeldinger om dårlig bemanning og mangelfull etterforskning.

Unge Høyre velger ny ledelse på sitt landsmøte som finner sted i helgen på Quality Airport Hotel Gardermoen på Ullensaker. Sandra Bruflot, som overtok da Kristian Tonning Riise måtte gå av i vinter, ventes å bli gjenvalgt som leder.