Politiet er fremdeles i startfasen når det gjelder etterforskningen av det grove tyveriet fra gullsmedforretningen i Levanger sentrum. Hendelsen skjedde natt til fredag i forrige uke, hvor en bil ble brukt som rambukk for å gjøre innbrudd hos Gullsmed Stein O. Pettersen i Håkon den Godes gate.

Det har blitt hentet inn mye informasjon i forbindelse med etterforskningen, blant annet holder politiet på å gå igjennom mange timer med opptak fra ulike overvåkningskamera i byen.

Ser ingen personer

Bildet over er hentet fra ett av dem. Det var Adresseavisen (+) som omtalte saken først. Her ser man bilen, som politiet antar er den samme som kjørte inn i vinduet til forretningen i sentrum. Bildet er tatt klokken 02.37, kun kort tid før de antar at brekket skjedde. Bilen er av merket Toyota Hilux.

- Ut i fra opptaket får vi ikke sett hvem som sitter inne i bilen eller hvor mange personer det er, sier etterforskningsleder ved Verdal og Levanger lensmannskontor, Gunder Gylland Hofstad til Innherred.

Tror dere flere personer var involvert i brekket?

- Vi vet ikke om det var flere enda, men antar det, sier Hofstad.

Gjorde funn ved Lokstallen

Ingen personer er så langt mistenkt eller pågrepet for innbruddet i gullsmedforretningen. Hofstad forteller at siden det ikke ble noen jakt på dem da hendelsen skjedde, går de nå bredt ut med etterforskningen og henter inn informasjon fra flere hold. I forbindelse med dette ble det gjort funn av gjenstander som stammer fra innbruddet i Håkon den Godes gate.

- Vi fant noe ved Lokstallen (som ligger ved Jernbanestasjonen i Levanger, red.anm.), og da ble det gjennomført undersøkelser med tanke på DNA og fingeravtrykk, sier Hofstad.

Hofstad forteller at de ikke har kommet i kontakt med vitner til selve hendelsen, men at de har snakket med flere som har vært i sentrum i løpet av natten.

Ønsker tips

En svart Audi A6, som ble rapportert stjålet fra Levanger etter hendelsen i gullsmeden, ses også i sammenheng med det grove tyveriet.

Politiet utelukker ikke at denne ble brukt for at gjerningspersonen - eller gjerningspersonene, skulle komme seg vekk fra stedet. Den hvite bilen som ble brukt som rambukk sto fortsatt igjen i forretningen etter innbruddet.

- Vi prøver å se sammenhenger med andre lignende hendelser rundt om i landet. Det har vært en del på kjøpesenter i den sørlige delen av Trøndelag, men vi har ingen koblinger så langt, sier han.

Politiet ønsker tips i saken, dersom noen har sett noe eller har informasjon knyttet til hendelsen i Levanger. De kan nås på telefon 02800.