Det var like etter klokken 03.30 natt til fredag at politiet meldte om innbruddet hos Gullsmed Stein O. Pettersen i Håkon den Godes gate i Levanger sentrum. En bil ble da brukt som rambukk for å komme seg inn i forretningen og politiet karakteriserte hendelsen som et grovt tyveri. Bilen ble ikke brukt til å komme seg unna stedet igjen, da den sto igjen i forretningen.

Har sikret spor

Det var en forbipasserende som observerte den. Da sto den med motoren på, og førerdøren var åpen. Politiet var i kontakt med bileieren og vedkommende hevdet bilen var blitt stjålet. Fredag kveld melder politiet at en annen bil, en svart Audi A6, sees i sammenheng med tyveriet. Denne ble stjålet fra en bolig på Bruborg.

Etterforskningsleder i politiet, Tor Klevmo, forteller at ingen så langt er mistenkt for innbruddet. De driver fortsatt med etterforskning i saken og har innhentet mye informasjon som det tar tid å gå gjennom, blant annet bilder fra ulike overvåkningskamera i byen.

- Vi har også undersøkt audien som ble meldt stjålet med henblikk på å sikre spor som kan være med på å avsløre en eventuell gjerningsmann. Av etterforskningen som er gjort så langt, er det foreløpig ingenting som har kommet fram, sier han.

- Ingen sammenheng

Da Innherred snakket med en av eierne av forretningen, Marit Pettersen, fredag morgen, hadde de ikke fått oversikt over alt som var borttatt av gjenstander.

Hun trodde det var en del, men at innbruddstyvene også hadde tatt med seg prøver på gifteringer og sånne ting, som ikke er ekte. Etterforskningslederen sier det er en del som er stjålet, men at det ikke er snakk om veldig store verdier.

- Vi har fått en oversikt fra innehaveren av det som er borte, sier Klevmo.

Er det noen av hendelsene i Levanger de siste dagene som settes i sammenheng?

- Ingen er i sammenheng, sier han.