Endelig kom gladmeldingen til Hassan Parandeh. Etter få ha levd i uvisse siden han kom til Norge som 15-åring kunne den nå 22 år gamle medisinstudenten melde til sine venner:

– Fantastiske dere, jeg er utrolig glad over endelig å kunne fortelle dere at jeg har fått innvilget asyl i Norge. Jeg fikk telefon fra min advokat for noen timer siden. Dette er som dere sikkert skjønner, helt fantastisk følelse, og jeg er fortsatt litt i sjokk.

Håper mor får ja

Når Innherred får tak i Parandeh onsdag formiddag er han travelt opptatt på kurs i Oslo, i regi av Kristelig Folkepartis Ungdom.

- Jeg er fortsatt i sjokk. Etter å ha ventet i 7,5 år vet jeg nesten ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg er veldig takknemlig, og det er en god følelse. Min mor er også glad. Hun har ennå ikke fått svar på sin søknad, men vi satser på at det ordner seg. Vi skal iallfall gjøre alt vi kan for det.

Takker støttespillere

- Hva har støtten fra Levanger betydd for deg?

- Veldig mye. Både økonomisk og psykisk har det hatt stor betydning å få så mye oppmuntring fra folk jeg kjenner. Dette er også folk utenfor Levanger som støtter meg. Uten den økonomiske støtten kunne jeg ikke ha begynt på medisinstudiene i Bergen. Denne støtten gjorde at livet har tatt en annen vending, sier Parandeh.

De månedlige økonomiske bidragene har vært helt avgjørende grunnet myndighetenes regelverk. Statens Lånekasse gir nemlig ikke støtte til studenter som mangler oppholdstillatelse.

Hassan forteller at studiene går bra, og at han er ferdig med eksamener for fjerde semester på andreåret. Studiet er på til sammen seks år.

Levd i uvisse

Ønsker seg tilbake

Innherred har hatt flere saker om Hassan. Til avisa sa han sommeren 2016:

– Framtidsdrømmen er å komme tilbake til Innherred som lege og få levangsbygg som pasienter.

–Det er målet. Jeg vil gjerne komme tilbake. Her i Levanger har jeg opplevd så mye bra. Ting som ikke glemmes. Det har hendt at noen har spurt meg hvor jeg kommer fra, og da har jeg sagt Levanger. Levanger er mitt hjem.

Gode skussmål

- Hva gjør du i sommer, Hassan?

- Lørdag kommer jeg til Levanger, og blir der i 12 – 13 dager. Så drar jeg til Ålesund der kjæresten min kommer fra.