Disse tre personene kan stå bak gullsmed-brekket

Nå vil politiet ha tips.

Bildet viser tre personer ved Levanger jernbanestasjon. Politiet antar at disse har direkte tilknytning til gullsmedbrekket.   Foto: Politiet

Nyheter

Politiet ønsker å gå ut med et bilde fra et overvåkningskamera ved Levanger jernbanestasjon som er tatt natt til fredag i forrige uke.

Bildet viser tre personer som antas å ha direkte tilknytning til det grove tyveriet hos Gullsmed Pettersen i Håkon den Godes gate samme natt.

Ble tatt like etter innbruddet

Bildet er tatt cirka klokken 02.45, like etter at politiet antar innbruddet skjedde. En bil ble da brukt som rambukk for å komme seg inn hos forretningen og flere gjenstander ble stjålet. Bilen sto igjen i butikklokalet da politiet ankom stedet, og da hadde gjerningspersonene kommet seg unna.

Den antatte bilen som ble brukt ble også fanget opp av et overvåkningskamera i byen.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvem personene på bildet over kan være, men de antas å ha direkte tilknytning til tyveriet. Det opplyser etterforskningsleder ved Verdal og Levanger lensmannskontor, Gunder Hofstad, i en mail til Innherred.

En hvit bil ble brukt som rambukk under innbruddet natt til fredag.  Foto: Leif Arne Holme

 

Har sikret seg bilder fra flere overvåkningskamera

Men så langt er ingen pågrepet etter gullsmedbrekket.

 

Fant gjenstander ved Lokstallen

Ingen personer er så langt mistenkt eller pågrepet for innbruddet. Da Innherred snakket med Hofstad mandag sa han at de nå går bredt ut med etterforskningen og henter inn informasjon fra flere hold. I forbindelse med dette ble det gjort funn av gjenstander som stammer fra innbruddet i Håkon den Godes gate.

- Vi fant noe ved Lokstallen (som ligger ved jernbanestasjonen i Levanger, red.anm.), og da ble det gjennomført undersøkelser med tanke på DNA og fingeravtrykk, sa Hofstad til Innherred mandag.

Politiet har ikke kommet i kontakt med vitner til selve hendelsen, men de har snakket med flere som har vært i sentrum i løpet av natten.


- Veldig ubehagelig

Bil kjørte inn i butikken til Marit og Stein Pettersen.

 

Ønsker tips i saken

Politiet ønsker nå tips dersom noen har gjort observasjoner i tilknytning til personene som er avbildet eller annet i tilknytning til saken. Saken etterforskes fremdeles bredt og politiet vil komme med mer info dersom det er utvikling i saken.

Tips kan rettes til telefon 02800 eller via politiet.no.


- Våknet av et høyt smell

En nabo til gullsmedforretningen hørte hendelsen natt til fredag.