Sist onsdag hadde kommunestyret i Levanger Skårstad-saken opp til endelig behandling.

Før saken ble åpnet for debatt, orienterte ordfører Robert Svarva de folkevalgte om at en av kommunstyrets medlemmer hadde mottatt skriftlig trussel.

Svarva var tydelig på at dette ikke var noe man kunne akseptere, og at forholdet ville bli anmeldt til politiet.

Ordfører Robert Svarva avbildet under kommunstyremøtet 20. juni, hvor han informerte om at et kommunestyremedlem hadde mottatt et trusselbrev i Skårstad-saken. Foto: Roger M. Svendsen.

Det er Ola Ødegaard som står bak e-posten til kommunestyrerepresentant Børge Lund.

Innherred har fått brev fra Ødegaard hvor han redegjør for for saken.

- Det var jeg som hadde skrevet epost til Børge Lund og undertegnet med fullt navn. Innholdet gikk ut på at jeg skulle bidra til at han ble straffet av Levangers befolkning gjennom å ikke få gjenvalg ved neste kommunevalg. At ordføreren oppfatter dette som en trussel, som han velger å informere om i kommunestyremøtet, er mildt sagt spesielt.

Ødegaard fortsetter med å gjengi hva som ble skrevet i e-posten til Børge Lund:

- God dag Børge Lund! Jeg blir meget arg og fortvilet over det du sa i formannskapsmøtet 13. juni. Det er bare utrolig at en fra Kristelig Folkeparti har slike holdninger som du avslørte i møtet og i avisen. Vi hadde ikke ventet noe slikt fra en fra KrF.  Du må ikke gjenta slike forstemmende holdninger i kommunstyrets møte onsdag 20 .juni.

Ola Ødegaard mener selv at e-posten han sendte Børge Lund om hans uttalelser i Skårstad-saken ikke kan oppfattes som trusler. Foto: NTB scanpix

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si til deg, men det er for jævlig at en kristen kan ha slike meninger og holdninger. Du skal få merke at du skal bli straffet for dine uttalelser. Det skal jeg sørge for etter møtet onsdag, om du ikke støtter Torbjørn Skårstad nå. Jeg tviler sterkt på din kristendom, og jeg vet at det finnes folk i Levanger som kan straffe deg ved neste høsts kommunevalg.  Husk det Børge Lund. Jeg er ganske forbannet over det du sier og mener. Husk det Børge Lund.

Fredag mottok Ola Ødegaard brev fra Trøndelag politidistrikt datert 27. juni, hvor det blant annet skrives:

«Underretning om saksavgjørelse»

- De underrettes om at for deres vedkommende er forholdet henlagt, fordi det antas ikke å være rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold, jfr. Straffeprosesslovens § 224, 1. ledd.

Før Innherred skulle ringe Ola Ødegaard for en kommentar, så tok avisen kontakt med etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor, for å få en kommentar til avgjørelsen om henleggelse.

Svaret Klevmo ga var mildt sagt overraskende:

- Det har desverre skjedd en glipp da anmeldelsen ble registrert. Saken er ikke henlagt, og det vil bli satt i gang etterforskningsskritt så snart som mulig, forteller Klevmo, og sier videre at Ola Ødegaard vil få brev om dette over helgen.

Etterforskningsleder Tor Klevmo, forteller Innherred at henleggelsebrevet som Ola Ødegaard har mottatt er en glipp. Saken er ikke henlagt og vil bli etterforsket.

Da vi formidlet denne beskjeden til Ødegaard, så kom reaksjonen med en gang:

- Dette er dypt beklagelig at politiet sender ut et slikt brev - feil eller ikke.  Jeg måtte ta det på alvor. På bakgrunn av dette har jeg sendt ut en pressemelding til de avisene som har fulgt denne saken. Derfor synes jeg det er horribelt at slikt kan skje fra en offentlig etat.

Ødegaard reagerte med tilfredsstillelse da han mottok brevet om at saken var henlagt.

- Det skulle egentlig bare mangle at politiet skal bruke ressurser på en slik sak, hvor det etter mitt syn aldri har vært snakk om trusler fra min side. Politiet klager over manglende ressurser, og da burde de heller brukt tiden sin på viktigere saker enn dette.

Samtidig blir Ødegaard oppgitt over at politiet ikke har ringt han for å fortelle at henleggelsesbrevet han fikk var feil.

- Nå hører jeg hva du forteller meg, men jeg må si det er en merkelig fremgangsmåte at de forteller pressen om feilen de har gjort, før de informerer meg som er part i saken.