Tirsdag kom både NHL-stjernen Mats Zuccarello selv, fotballproff Ole Selnæs, motocross-kjører André Villa, «supermann» og RBK-legende Roar Strand, Vålerenga hockey- og Skal vi danse-kjendis Glenn Jensen og tidligere fotballproff, nå Rema 1000-medarbeider Vidar Riseth til sommercampen på Tautra.

– Vi hadde det kjempegøy allerede i går, forteller firkløveret Andreas Opheim Buberg, Håkon Selven, Silje Buran Rønning og Nina Bruner, de to guttene fra Åsen, mens jentene kommer fra Verdal.

Andreas Opheim Buberg, Håkon Selven, Silje Buran Rønning og Nina Bruner satte stor pris på å få en dag med Mats Zuccarello.

– Vi kjørte på en banan! En luftbanan bak en båt, forteller de.

– Jeg datt av, sier Nina.

– Alle datt av, sier Silje.

Vil fjerne barrierene som hindrer deltakelse

Utover uka gleder guttene seg til å stå på vannski og wakeboard.

– Driver dere med idrett selv?

– Ja, med turn, sier Silje.

– Jeg spiller både litt fotball og litt håndball, sier Håkon.

– Men ikke ishockey?

– Nei, det er det lite av her inne. Den nærmeste ishallen ligger vel i Bjugn, og dit er det ganske langt, kalkulerer guttene.

Zuccarellostiftelsen har som mål å gi flere barn og unge muligheten til å delta i idrett, ved å bringe gjennomføringskraft til utvalgte prosjekt, støtte opp om lokale ildsjeler og samarbeide med idretten slik at flere kan kan komme med.

RBK-legenden Roar Strand og eks Vålerenga hockey-målvakt Glenn Jensen, kanskje enda mer kjent fra Skal vi danse, fikk i oppgave å være lagledere.

Sommercampen på Tautra, som er et helt gratis tilbud, er en av tingene stiftelsen står bak, i samarbeid med Rema 1000.

– Jeg håper barna har det gøy og får seg nye venner. Jeg setter stor pris på at interessen er så stor for å være med, sier Mats Zuccarello.

Ikke Granka man husker

Det var 50 plasser på campen på Frosta, hvor deltakerne i noen grad er valgt ut litt etter behov av de som meldte seg på, pluss at jentene ble prioritert på denne leiren fordi det var flest gutter som var med på campen i Bergen.

– Deltok du selv på sommercamp da du var barn?

– Nei, ikke akkurat en sånn camp. Men jeg var med på fotballskole og hockeyskole, og nytten er litt den samme. Begge deler handler om å oppleve noe bra sammen med jevnaldrende, som man husker. Ferieturene til Gran Canaria er ikke sånt som barn går og husker på.

Tidligere RBK-spiller, nå i St. Etienne, Ole Selnæs, varmet opp til lagkonkurransen med litt crossbar challenge med Martin Haabeth og Audun Holmen Dahlø.

Eks-fotballproff Vidar Riseth står også i bresjen for sommercampen, og han mener det å gi barn gode opplevelser uten at det koster noe er noe flere bedrifter som har råd til det burde gjøre.

– Dagen i dag er den beste dagen i året på jobb i Rema 1000. Den gleden jeg opplever her kan ingen ting måle seg med, synes Riseth.

Mye å fortelle

Han var naturligvis glad for å kunne arrangere leir i hjemlige trakter, men disse leirene flytter seg fra år til år, og neste år kan det bli tromsøværingenes tur.

– Denne uka sikrer vi at mange som kanskje ellers ikke ville hatt så mye å fortelle etter sommerferien kan rekke opp hånda den første dagen i et nytt skoleår og dele sine opplevelser, sier Riseth.

Mats Zuccarello er imponert over Kasper Olsen, som får opp eplen fra vannet uten å bruke hendene.

Under det stjernespekkede besøket på Tautra ble det både tid til selfies, gode samtaler og ikke minst tøff konkurranse med stjernene som lagledere og lagkamerater.

Utfordringer

Barna ble delt inn i lag som gikk på rundgang mellom de ulike øvelsene, som handlet om alt fra å spise ting på kortest mulig tid, huske hvilke ting som lå hvor, sette sammen ting og beskytte et egg fra å knuse, til å utføre oppdrag på sjøen, fylle en beholder med sjøvann ved hjelp av små beholdere og gjette hva som var inni ulike kasser ved å bare føle med hendene.

Ikke godt å si hva som var oppi disse boksene. Mats Zuccarello advarte mot litt av hvert, men det var heldigvis ikke så farlig. Tora Brun Anderssen, Renate Hopmo, Ina Dullum, Linus Røstad og Kasper Olsen var likevel spente da de stakk hendene nedi.

Humøret var på topp, selv om konkurranseinstinktet også kom til syne hos både lagledere og barn. Hvem som vant er ikke godt å si, det ble noen moderasjoner i øvelsene etter hvert som de første gruppene fikk det litt tøffere enn forventet også. Men det er vel noe med at alle er vinnere, så lenge de har gjort sitt beste.