Det skapte oppstyr da den tidligere generalsekretæren for Taperforeningen før kommunestyremøtet i Levanger 20. juni sendte en mail til kommunestyrerepresentant Børge Lund, om hans uttalelser i Skårstad-saken i formannskapsmøtet 13. juni.

Rådet til å anmelde

Der skrev blant annet Ødegaard:

Jeg tviler sterkt på din kristendom, og jeg kjenner folk i Levanger som skal få i oppgave å straffe deg om du ikke skifter holdninger og meninger.

Børge Lund oppfattet dette som så graverende at han valgte å informere både ordfører og flere partifeller.

Lund fikk det klare rådet at saken måtte anmeldes til politiet.

«Gjenga» eposten

I stedet for det som er gjengitt over skriver Ødegaard nå:

Jeg tviler sterkt på din kristendom, og jeg vet at det finnes folk i Levanger som kan straffe deg ved neste høstens kommunevalg.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg har endret på deler av ordlyden i e-posten. Det har vært så mye i det siste.

Det sier Ola Ødegaard, når vi ringer han tirsdag morgen.

Han står på vei til en begravelse, og skjønner tydeligvis ikke helt at ordlyden kan oppfattes helt forskjellig.

Opprørt over politiet

– Et paradoks

Børge Lund rister litt på hodet av forklaringen til Ødegaard, og sier samtidig at det er et paradoks at Skårstad-saken handler om mobbing, og så brukes det slik språkbruk i en e-post til en folkevalgt.

– Jeg tror heller ikke Ødegaard har fått med seg helheten i debatten. Jeg står selvsagt for det jeg har sagt, men tror kanskje han kunne hatt en annen oppfatning hvis han hadde vært tilstede under debatten, og ikke bygget det på det som står i avisen, sier Lund.

Ville ikke anmeldt den redigerte versjonen

KrF-politikeren oppfatter endringen av ordlyden som et forsøk fra Ødegaard til å bortforklare de grove beskyldningene.

– Jeg hadde ikke anmeldt saken hvis den opprinnelige e-posten hadde vært den samme som står i Innherred i dag. Samtidig synes jeg det også er et grovt overtramp at han feilsiterte seg selv. Derfor synes jeg det både var rett og rimelig at det blir sagt fra om det.

Anmeldelsen i saken blir opprettholdt, og nå blir det opp til politiet og påtalemyndighet å avgjøre om forholdet er straffbart.

Slik så den faktiske eposten ut, der Ola Ødegaard truet Børge Lund. Innherred fikk også en skjermdump av den fra en tipser i helgen.