Barn og unge i alle aldre var velkommen til stadionparken for å oppleve norsk sommer på sitt aller beste tirsdag formiddag. Ricardo Rugama Calderón fra ungdomshuset og kulturetaten ved Levanger kommune var mannen bak det flotte arrangementet. Sammen med seg hadde han ansatte ved biblioteket og ungdom med sommerjobb hos ungdomshuset.

– Dette er et tilbud fra oss i ungdomshuset i samarbeid med Levanger Kommune. Vi har vært så heldige å få låne mye flott utstyr fra BUA som vi skal ta i bruk. I tillegg skal vi kose oss med god musikk på høyttaleranlegget, og dele ut frukt, grillmat og drikke til de fremmøtte som ønsker det, fortalte Ricardo til lokalavisa.

Populære aktiviteter

Blant aktivitetene man kunne prøve seg på under «surprise»-dagen var kubbespill, skateboard, sparkesykkel og en variant av hesteskokasting. Spesielt kubbespillet var populært blant deltakerne, og flere av dem hadde prøvd det morsomme spillet ved tidligere anledninger.

– Jeg har spilt kubbespill før, utbrøt Hanna Ringstad (10 år) til en av arrangørene, Ronja Paulsen, før sitt første kast.

Surprise-dag

Hanna var i stadionparken sammen med søsteren Nora Ringstad (8 år) og deres bestevenninne Thea Selseth (8 år). De hadde ingen aning om at det skulle foregå et arrangement i Stadionparken.

– Det er helt supert å være her. Vi visste ikke at det var noe som skulle foregå her nå, så det ble en skikkelig overraskelse, konstaterte bestevennene.

Ydmyk tryllekunstner

Blant ungdommene med sommerjobb hos ungdomshuset var Markus Hoff Sjøbakk. Den talentfulle unggutten er godt kjent i Levanger på grunn av sine fascinerende trylletriks, men hadde ikke forberedt noe trylleshow til tirsdagens happening.

– Jeg har sommerjobb her i kun åtte dager. Så langt har tiden gått mest til planlegging av ulike arrangement. Jeg trives veldig godt, men har ikke tenkt så mye på trylling mens jeg har jobbet her, fortalte Markus med et lurt smil.

Ricardo var ikke engang klar over at Markus kunne trylle.

– Han har faktisk aldri fortalt det. Han er nok litt sjenert av seg, men det skal jeg virkelig huske til en senere anledning, slo den fornøyde arrangementssjefen fast.

Flere arrangement

Han fortalte videre at ungdomshuset har flere planlagte arrangement i tiden som kommer.

– Allerede på mandag skal vi på tur til rypetoppen. Påmeldingsfristen har gått ut, men det er rundt 40 påmeldte som skal være med på turen. Det er en helt gratis dagstur for alle mellom 12 og 18 år.

Prosjekt

Selv skal mannen som kom til Norge fra Nicaragua for tolv år siden jobbe med et treårig prosjekt ved siden av jobben på ungdomshuset de neste årene.

– Til høsten starter jeg med et prosjekt i samarbeid med Levanger Kommune. Det går ut på å hjelpe til å bedre integreringen i kommunen, og skal foregå over tre år, presiserte Ricardo.