Har flere tusen timer med videoopptak, men rekker ikke se gjennom alt

Ferietiden er utfordrende for politiet.

Tyvene kjørte inn i ruta, var inne og tok med seg litt av hvert, og stakk av.  Foto: Kristin Heggdal

Nyheter

Den 26. juni ble gullsmed Stein O. Pettersen i Levanger utsatt for innbrudd, der tyvene brukte en bil som rambukk.

– Flere tusen timer

Mange steder i Levanger er det overvåkningskamera, og kanskje kan de til sammen fortelle noe om tyvenes bevegelser før og etter innbruddet.

Har sikret seg bilder fra flere overvåkningskamera

Men så langt er ingen pågrepet etter gullsmedbrekket.

Totalt har politiet samlet inn flere tusen timer med opptak, men de har ikke mannskap nok til å gå gjennom alle opptakene. Det sier etterforskningsleder Gunder Hofstad ved Verdal og Levanger lensmannskontor til Adresseavisen.

– Vi har flere terabyte (1000 GB eller 1.000.000 MB) med overvåkningsmateriale som skal gjennomgås. Det krever store ressurser. Nå er det ferieavvikling, og dessuten flere andre alvorlige saker som etterforskes, så vi må innsnevre gjennomgangen, sier Hofstad til Adresseavisen.

Var det levangstyvene som var i Brumunddal i natt?

Ny gullsmed utsatt for innbrudd.


Usikker på sammenheng

Som Innherred.no skrev på mandag, har det vært andre gullsmedinnbrudd andre steder i landet i det siste også, og politiet samler trådene knyttet til disse.

– Likevel er det vanskelig å fastslå at det en sammenheng mellom disse hendelsene, sier Gunder Hofstad til Adresseavisen.

Ikke alt tyvene i Levanger fikk med seg var like verdifullt. Blant det som forsvant var en god del prøvevarer, som ikke er ekte.