Neste søndag er det bare å stikke innom og døpe seg

Du trenger ikke pynte deg engang.

Døpefonten i Stiklestad kirke står klar for den som vil, søndag om halvannen uke.  Foto: Tor Ole Ree

Nyheter

Den norske kirke opplyser at det søndag 22. juli fra klokken 13.00 til 16.00 vil være åpent i Stiklestad kirke for de som ønsker å døpe seg.

– Dåpen har sitt ankerfeste i menighetens gudstjeneste, men det passer aldri for alle. Derfor tilbyr kirken i Sør-Innherrad «drop-in-dåp» i år også, sier kirkeverge Gunnar Winther.

Alle gode ting er tre?

Drop-in-dåp er for alle, både spedbarn, barn, ungdommer som vil konfirmere seg, voksne og pensjonister, ja alle som ikke er - men ønsker å bli døpt.

– I 2016 var det én person som brukte tilbudet, og i fjor var det to stykker. Kanskje blir det tre i år, undrer konstituert prost Christine Waanders.

Noen små forutsetninger

Uansett hvor mange som måtte dukke opp, er døren åpen. Drop-in-dåp er såre enkelt: Ta med fødselsattesten eller en kopi av den, og minst to faddere eller vitner. Det kan ikke være foreldrene dine, og de må være fylt 15 år.

Det er også et krav at de enten er medlem i Den norske kirke, eller andre kristne trossamfunn som ikke forkaster barnedåp.

– Du trenger ikke å bo i Verdal for å benytte deg av tilbudet, og du trenger ikke pynte deg. Kom som du er, sier Waanders.

Kirken byr på kaffe og kake

I kirken blir det en kort samtale med presten og litt papirarbeid. Så er det straks klart for selve dåpshandlingen, og etterpå inviterer kirken til en liten dåpsfeiring med kaffe, saft og kake.

– Velkommen, sier Christine Waanders, som ber de som måtte ha spørsmål ta kontakt med henne. Ellers er det bare å møte opp.

Neste mulighet for drop-in-dåp kommer til å bli i Levanger kirke den 7. oktober i år, mellom klokken 11.00 og 13.00. Det er en søndag.