Levanger-høna reddet etter dramatisk leteaksjon

Nå er eierne kjempeglade for å ha fått den tilbake.

Thorbjørn Aspås fikk høna inn i sin hage, et godt stykke lenger opp i Staupslia. Der tittet den inn, før den senere satte seg fast og måtte reddes. Heldigvis for Merete og Madelein Gausen gikk det bra.  Foto: Torbjørn Aspås / Merete og Madelein Gausen

Nyheter

I går skrev Innherred.no om en høne på vidvanke i Levanger. Det var den opprinnelige ranværingen Martin Kristoffer Stifjeld som plutselig fikk se den ukjente høna i hagen sin i Staupslia, og etterlyste eieren.

Utpå kvelden var det klart at høna hørte hjemme ikke så langt unna, hos Merete og Madelein Gausen et lite stykke lenger opp i lia.

– Vi leter etter den, rop ut om noen ser henne, vi vil veldig gjerne ha henne tilbake, skrev Merete og Madelein Gausen i den etter hvert lange Facebook-posten om forsvinningen.

Madelein Gausen har endelig den forsvunnede høna tilbake i sin trygge armkrok.  Foto: Merete og Madelein Gausen

Og i dag kan eierne gledelig meddele at høna er kommet til rette. Ferden endte ganske mye lenger opp i Staupslia, hvor den klarte å kile seg fast mellom en platting og grunnmuren på et hus.

– Endelig er den kommet tilbake til flokken sin. Vi er så takknemlige til Thorbjørn Aspås, som hjalp oss å få tak i henne. Han skrudde til og med opp et bord på platten sin for å få henne løs, skryter Merete og Madelein Gausen.

Ganske dramatisk da høna hadde satt seg fast, og det måtte fjerning av bord til for å få henne løs.  Foto: Merete og Madelein Gausen

Innherred takker også, for det store engasjementet blant våre lesere. Dermed har både skilpadde-eiere og høne-eiere blitt gjenforent i løpet av få dager.

Fant eieren - får beholde skilpadda

Lykkelig slutt på historien.