– Jeg og Sølve skal danse, forteller Jørgen Hallan bak noen veldig sporty solbriller.

Hege-Lill Eriksen, Sølve Rolien og Jørgen er blant de deltagende som synes det er artig med musikk, og gleder seg til konsert med kjente og kjære Kalle Garli, som skal synge og spille og underholde litt.

På en av årets beste godværsdager arrangerte Verdal kommune, gjennom Veslefrikk bofellesskap, aktivitetsdag i Folkeparken, som del av det tilrettelagte sommerferietilbudet God sommer. Tanken er at det skal være aktiviteter for dem som til vanlig jobber eller er på Arken eller Staupshaugen dagsenter, som har feriestengt i ukene 29-31.

–Så da finner en på noen aktiviteter for dem som ikke ferierer på egen hånd, så det er noe som skjer for dem. Det kan være både artig og krevende når det vanlige er stengt, sier avdelingsleder ved Veslefrikk bofellesskap, Ingjerd Trefjord.

Sommerkos

I dag blir det både konsert, dansing, det er satt ut vannballonger, kubb, fotball og krokket.

– Arrangementer med musikk fenger, uansett aktivitets- og funksjonsnivå. De andre aktivitetene etter hvor mye en orker å være med på, også blir det grilling og litt underholdning, sier Trefjord.

To gode venner hører på konsert, mens ledsager Manna Tesfay og Hege-Lill Eriksen tar seg en svingom.

Hver avdeling tar ansvar for hvert sitt arrangement. Hittil har det vært blant annet åpningsfest og skogdag. Vanligvis har Levanger og Verdal hver sine arrangementer, men i dag har Verdal invitert nabokommunen.

–Så blir vi invitert dit, blant annet på sommerfesten i august, som er veldig populært og trivelig, forteller Trefjord.

Steinar Saltvik er fra Levanger, har på seg Rosenborg-skjorte. Han har to av dem, har ofte vært på Lerkendal, har kost seg med VM, og koser seg her. Så gleder han seg til Eliteserien begynner igjen.

Vannkrig

– Det er artig å være her, også er det godt med godvær, sier Beate Vestli, Miriam Skjetne og Marianne Selseth, som gleder seg til Garli kommer.

Er han en raring?

–Johan Møkkerbakken er det, i alle fall, sier Miriam Skjetne.

Beate Vestli, Miriam Skjetne og Marianne Selseth venter spente på konsert.

I starten av arrangement spises det pølser og slappes av i sola eller skyggen. Etter hvert begynner noen få å bevege seg til vannballongene, som ganske snart utvikler seg til å bli en fullskala vannkrig, med de fleste av deltagerne og ledsagerne i sprang og nesten hikstlatter fordi de har det så moro. Stemningen er mildt sagt ekstatisk for noen.

Konsert

Å ha vært heldige med været betyr kjempemye, og det blir en glad av. Det er et positivt avbrekk i hverdagen, sier en av ledsagerne. Det er tradisjon for arrangementer som dette.

Musikken begynner å strømme ut fra den lille scenen, som har blitt inntatt av Garli. Da er krigen straks over.

– Ta Johan Møkkerbakken-sangen, ropes det fra publikum.

Så gjør han selvsagt det, og møtes med jubel.

Steinar Saltvik er stor RBK-supporter.

Ledsagere og deltagere er i full dans, blant annet de gode vennene Sølve og Jørgen, og smilerynker utvikles i hurtig tempo. Så synger Garli «Lille kattepus», men det blir plutselig galt når katten sier både voff-voff, mø, bakbakbak, før den vrinsker.

– Mjau, synger Garli, da vart det rett.

Så synger han vømmøl og «Trondheimsnatt», selv om dagen fortsatt er ung, og med mye trivsel i vente.