I 2014 ble Kattehotellet Innherred etablert hjemme hos Kjell Karlsson på Tinden i Verdal. Han har i utgangspunktet åtte kattebur, men på dette kattehotellet brukes burene kun til sosialisering.

–Når kattene kommer hit blir de satt i sosialiseringsbur i en eller to dager til de er blitt trygge. Da slipper vi dem ut av burene og lar de gå fritt i hotellet og luftegården, forteller Karlsson.

Utvider

I sommer har han utvidet med to ekstra bur og har hele 38 gjester. Mange er bykatter fra Trondheim og det er også flere møringer på hotellet.

Barnebarnet Susann Røtting er vikar på kattehotellet i sommer.

–Det er fullt belegg hele året, sier Karlsson, som ikke klarer å møtekomme forespørselen.

–Jeg kunne hatt 150 katter her om det var plass. Det ringes hver dag, sier Karlsson og forteller at han snart skal bygge ut hotellet for å gjøre plass til minst 50 hotellgjester. Til høsten blir det utbygging av både innkjørsel, parkering og ny resepsjon. Dyrlegen er innom kattehotellet to ganger i uka, og nå skal Karlsson sørge for at det også blir et eget dyrlegerom på hotellet.

–Også blir det noen utebur med varme i luftegården, så blir det godt og varmt ute også om vinteren, sier Karlsson.

Bedre humør borte

Han tar ikke imot katter som ikke er kastrert og dermed går det smertefritt å slippe kattene ut av buret.

–Mange tror ikke at katter kan gå slik sammen med fremmedkatter, men det har aldri vært noe problem, sier Karlsson, som mener katter oppfører seg annerledes borte enn hjemme.

Ifølge Kjell Karlsson er kattene i bedre humør borte enn hjemme.

–Når de er hjemme skal de beskytte hjemmet og kan gå og være sur og grinete dersom nabokatta kommer på trappa. Hit kommer de på nøytral grunn. Her har de ikke noen revir, sier Karlsson og kikker bort på en hotellgjest som heter Kaiser.

–Han har vært her i to måneder og kan bli litt sjefete. Da skiller vi han bort fra de andre, forteller hotellverten.

Flere uker

De fleste av kattene ferierer på Tinden i flere uker.

–Gjennomsnittsoppholdet er nok mellom to og tre uker. Selvfølgelig har vi også en del helgeopphold. Men folk har mest behov for kattehotell når de skal på lengre ferieturer. Ellers får de en nabo til å passe på katten.

Når katteeierne kommer hjem fra ferie og skal hente kjæledyrene sine på Tinden, er gjensynsgleden stor. Men katta viser sjelden stor glede.

–Den kjenner tydlig igjen eieren, men er egentlig mer opptatt av en leke eller noe, smiler Kjell Karlsson.