Etter spark og truende oppførsel mot flere av gjestene på en privatfest i Stiklestad, måtte politiet tilkalles.

Klokka 00.48 søndag ble politiet kontaktet om den voldelige mannen i 20-årene.

-Han roet seg når politiet kom og ble hjemkjørt, opplyser operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Han legger til at fornærmede vurderer å anmelde forholdet.

Politiet har også kjørt hjem en mann som var overstadig beruset i natt.

Minnesmarkering

I dag er det sju år siden 22. juli-terroren. I Trøndelag vil det bli fire minnemarkeringer, deriblant Levanger.

Markeringen skjer ved minnemonumentet ved Trønderhallen i kveld, og arrangeres av Levanger kommune i samarbeid med Støtteforeningen. Lederen i støtteforeningen, Kristine Sandberg, skal holde tale. Det skal også Vegard Austmo.  Det blir  kransnedleggelse og musikk ved Christina Fagerkind.

Det vil også bli minnemarkeringer i Trondheim, Malvik og Orkdal.

Det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene i Oslo. Det vil blant annet være taler og kransenedleggelse ved statsminister Erna Solberg, AUF-leder Mani Hussaini og støttegruppens leder Lisbeth Røyneland.

AUF og Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli arrangerer også en markering på Utøya, i tillegg til at det vil være flere arrangementer over hele landet.

77 mennesker mistet livet i terrorhandlingene i 2011.

Museum

Martin Alfred Friberg åpner Nordenget gårdsmuseum og viser unike gjenstander på familiegården på Markabygda. Friberg ber besøkende om å parkere i Markabygda sentrum og derfra tilbys det drosjeskyss til Nordenget.

På Falstadsenteret finner vi i dag Ekne fotomuseum. Det blir foredrag med Svein Helge Falstad, som skal vise bilder og fortelle om fotomuseet. Falstad oppfordrer til å ta med gamle album og bilder til foredraget på Falstadsenteret.

Tjuvstart på Olsok

I går tjuvstartet Sjuende far i huset Olsok-programmet på Stiklestad med konsert på utescenen.

I kveld er det Såmmårshow med Leif Terje Nilsen, Jeanette Hoseth, Camilla Engum Nilsen, Paal Stavrum, Geir Holmen og Levin Nestvold i Borggården.

Været

Det meldes sommervær i Levanger og Verdal i dag, også. Vi kan vente oss temperaturer på mellom 20-23 grader hele dagen og kvelden.

Yr skriver følgende om været i Trøndelag i dag: Skiftende bris, om kvelden sørvest bris på kysten. Stort sett pent vær, om kvelden tilskyende og litt regn på kysten. På kysten mulighet for lokal tåke.

Nasjonalt og internasjonalt

Mann knivstukket i Sandnes

En 24 år gammel mann er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på en privat adresse i Sandnes. En 50 år gammel mann og en 23 år gammel kvinne er pågrepet.

Bevæpnet politi rykket ut, og pågripelsen forløp seg udramatisk inne i boligen der knivstikkingen skjedde, opplyste operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til NTB.

Kvinne drept under gisselsituasjon i USA

En kvinne ble drept under en gisselsituasjon på et supermarked i Hollywood i California. En mann er pågrepet, bekrefter politiet.

Mannen, som ifølge CNN er 28 år gammel, er også mistenkt for å ha skutt sin egen kjæreste og bestemor før biljakten som endte i gisselsituasjonen. Etterforskere mistenker at mannen skjøt de to kvinnene rundt klokken 1.30 lokal tid, før han flyktet fra åstedet

G19-guttene møtes til sluttspill

Norges G19-lag i fotball møter Italia i EM-sluttspillet i gruppe A. Landslaget tapte åpningskampen mot Portugal mandag, men vant 3–2 over Finland torsdag.

Søndagens kamp er gruppespillets siste, hvor også Portugal møter Finland. De to beste i hver gruppe til semifinaler. Treerne møtes i kamp om Europas siste plass i U20-VM. Norge ligger før dagens kamp på tredjeplass med tre poeng, foran Finland som står uten poeng etter to kamper.