Løpsk elg på Øra

Se video av to elgers besøk til sentrum på lørdag.

Nyheter

Lørdag kveld, rundt 19:10, var to elger på frifot på Verdalsøra, på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 og Europris. Verdaling Erlend Grande hadde gått over brua fra Reinsholm, da han så to elger komme løpende mot i voldsom fart, i retning Europris.

– De var ved noen containere, noen biler, og hoppet og styrte på. De stanget i containerne, og lagde mye lyd. Det samlet seg en del folk, eller, ikke så mange, kanskje sju stk. De sneret litt inni der en liten periode. så kom de løpende tilbake, og den store hadde blitt halt. Jeg tror den hadde løpt seg i noen paller, sier Grande.


Elgen var fryktelig halt, sier Grande, som stilte seg bak en bil sammen med tanta Anne Jorun.

– Vi måtte søke ly. Elgen kom løpende mot oss. Vi åpnet bildøra for å gjemme oss bak. Elgen snudde da den nærmet seg bilen, og løp i retning Reinsholm igjen.


Deretter løp elgene mot Meny, sier Grande, og videre inn i skogen der.

Fulgte du etter?

– Jeg fulgte etter visuelt.

Med øynene?

– Ja.


Det var en kvige med en vårung kalv, mener Grande, som tror kalven var av det maskuline slaget. Ellers var det en falk som fløy over og fulgte med, i følge Grande.


Hva slags ærend hadde elgen på Øra?

– Det var 10 kr. for jordbær bortpå Rema, så jeg vil tippe at det var det. Ellers tror jeg den var veldig frustrert, sier Grande, som mener den lave vannstanden i bekken rett ved gjorde det lettere for elgen å komme seg til parkeringsplassen.


Det var ikke bare fryd og gammen. Grande mener kviga ble rimelig hardt skadet.

– De ramponerte bra borti der, og laget bråk. Foten så stygg ut, så jeg vet ikke om den blir bra med det første. Kanskje noen skulle funnet den igjen, og reparert den. Elgen var styggredd, og det ser en tydelig på videoen også. Den er virkelig skremt, elgen, og ungen følger bare etter. Det ligger i instinktet å følge etter mora, mener Grande.


Han forteller videre at tilskuerne så skremte ut, og sto også bak bildørene og gjemte seg.

– Det var små unger i nærheten, og det er klart at mennesker var redd for ungene sine. Du merker ikke hvor store de dyrene er før du er oppi dem på nært hold. De kan gjøre fatale skader, sier Grande, etter sitt overraskende møte med vilt i urbane strøk.