Daimler AG, selskapet som eier Mercedes-Benz, mener verdalsbaserte Tevo Dekk har solgt aluminiumsfelger som er kopier av deres varemerke i flere år.  Nå kreves dekkleverandøren for millionbeløp i erstatning, skriver E24.no. I rettssaken, som avholdes i Oslo tingrett i neste uke, er det også et krav om at Tevo Dekk må slutte med det Daimler mener er ulovlig produktkopiering og inngrep i Daimlers varemerker.

Avviser kravet

E24 har ikke kommet i kontakt med advokatfullmektig Cecilie Sjursen i Advokatfirmaet Seland Orwall DA som representerer Tevo Dekk. De henter informasjon fra Sjursens sluttinnlegg før rettssaken, der hun avviser at verdalsfirmaet har handlet i strid med markedsføringsloven.

Hun anfører at det ikke foreligger noen forvekslingsfare mellom Daimlers originale felger og felgene som Tevo har solgt.

«Det er enkelt for de aktuelle kjøperne av felgene å se forskjell på originale felger og felgene av typen saksøkte selger. Det er tydelig forskjell på originale felger merket med AMG, og felgene omsatt av saksøkte merket AMC. Det er også forskjell på bredden på eikene, da originale felger har langt smalere eiker. Det mangler dessuten Mercedes-Benz-merking», skriver Sjursen, ifølge E24.

Til adressa.no opplyser Sjursen at tvisten står om et lite parti felger som Tevo Dekk skal ha overtatt da de tok over et varelager fra et selskap i Oslo og Horten for noen år siden. Dette varelageret skal ifølge selskapet ha bestått av 40 - 50 felger.

– Selskapet bestrider millionkravet, ellers kan jeg bare vise til sluttinnlegget vårt, sier advokat Sjursen til adressa.no.

Mener de er kopiert

Daimler Benz hevder altså at Tevo Dekk har kopiert dem med billige aluminiumsfelger fra Kina. Advokat Øivind K. Foss i Advokatfirmaet Schjødt, som representerer Daimler AS, sier at Tevo i flere tilfeller har solgt kopifelger påført Daimlers varemerker Mercedes-Benz og AMG.

– Dermed har de snyltet på Daimlers investeringer og renommé. Det viktigste for Daimler er å få stadfestet at Tevos aktiviteter er ulovlig. Slik produktkopiering fører til utvanning av Daimlers merkevare og design, samt omsetningstap, og Daimler krever derfor også at Tevo erstatter dette tapet, sier advokat Øivind K. Foss til E24.

Han opplyser at Daimlers erstatningskrav mot Tevo Dekk Daimler er begrenset oppad til 6 millioner kroner.