Ingvild Blæsterdalen vant siste semifinale i INTRO-folk

Felespilleren er med og kjemper om tittelen «Årets unge folkemusiker».

Nå venter finale for Blæsterdalen.  Foto: Marta Kjøllesdal, Bø blad

Nyheter

Lørdag 11. august var siste semifinale i konkurransen INTRO-folk på Telemarkfestivalen.

Felespilleren Ingvild Blæsterdalen vant foran Mads Erik Odde, foran et begeistret publikum på Bø torg. Det betyr at hun nå fortsatt er med i kampen om den gjeve tittelen «Årets unge folkemusikar 2018», spilleoppdrag på Riksscenen, showcase på Folkelarm 2019, og Gramo-stipendet på 100 000 kroner! Premien blir utdelt i Operaen, under Meisterkonserten 11. november.

- Det blir spennende å se hvem som vinner finalen på Folkelarm 10. november. De to andre Ingvild møter i finalen er Rasmus Kjorstad og Ole Nilssen, sier John Stenersen i FolkOrg, som arrangerer konkurransen.

Blæsterdalen er frå Røros, men bor på Verdal, og er blant annet fast medlem i Sjuende far i huset, og jobber i kulturskolen.

FolkOrg beskriver, i en pressemelding, Blæsterdalen som en allsidig folkemusiker, som i tillegg til å dyrke det tradisjonelle, også jobbar mye med nyskaping, både på fele og gitar. I 2017 slapp hun debutplata «Stayer» med Ingvild Blæsterdalen Trio, og tidligere i vår fremførte samme trio barneforestillingen «Eleseus tegnelaboratorium» ved Riksscenen.