- Jeg synes det er et klokt valg med bakgrunn i det som har kommet fram. Men jeg mener Per kunne fortsatt i jobben. Pressen har mye skyld i at resultatet ble som det ble.

Janne Jørstad Larsen tar meldingen om at Per Sandberg går av både som statsråd og nestleder i Frp til etterretning.

Samtidig synes lederen i Levanger Frp at det er ekstra trist at landet mister en dyktig politiker fra Levanger. Dem har vi ikke så mange av mener hun.

- Han har gjort en fabelaktig jobb som fiskeriminister, men til slutt kunne han ikke stå i mot den heksejakten som pressen har bedrevet. Derfor forstår jeg godt at han sier at det var umulig å fortsette.

Per Sandberg går av som fiskeriminister etter 2,5 år i statsrådsstolen. Her på sitt første offisielle oppdrag som fiskeirminister under Sjømatdagene på Hell i januar 2016. Foto: NTB scanpix.

Jørstad Larsen hadde i det lengste håpet at den opprinnelige skogningen kunne fortsette sine verv både i regjeringen og partiet.

- Jeg hadde kanskje ikke ventet at han skulle gå av som nestleder, men samtidig så må jeg vel innrømme at det heller ikke var overraskende. På dette nivået så følger nok det ene på den andre.

Ordner seg for Per

Jørstad Larsen synes kanskje det er mest trist at Sandberg nå kan forsvinne ut fra politikken for godt, men hun tror heller ikke eksstatsråden vil ha problemer med å finne seg noe annet å gjøre.

- Han har sikkert noen tilbud på bordet allerede, men jeg håper innerst inne at han ikke er ferdig med politikken. Er han det så mister grasrota i partiet et viktig talerør. Per er en av få politikere som kaller en spade for en spade. Samtidig kan jeg ikke annet enn å støtte han i valget, selv om jeg synes det er en trist dag.