– Han har stått i en krevende situasjon, og vi har hatt flere samtaler om dette, sa Solberg på en pressekonferanse sammen med Sandberg mandag ettermiddag.

– Per har bidratt til regjeringens arbeid med sin lange erfaring fra Stortinget og har hatt stor betydning for forhandlingene om regjeringsplattform, sa Solberg.

Signaliserte i forrige uke

Per Sandberg (Frp) sier at han tidlig i forrige uke signaliserte til statsminister Erna Solberg (H) at han ønsket å gå av som fiskeriminister.

– Jeg varslet tidlig i forrige uke at jeg ønsket å gå av som fiskeriminister, sa Per Sandberg på pressekonferansen i regjeringens representasjonsbolig etter at hans avgang var blitt bekreftet.

Han fortsatte med å si at årsaken til at han ønsket å gå av som minister, er sammensatt.

– Men jeg skal love alle at dere vil få svar på det på pressekonferansen i morgen. Det er litt andre dimensjoner i denne saken, og det har jeg og ikke minst Bahareh Letnes behov for å konfrontere dere med, sa han med henvisning til pressen som hadde møtt opp i representasjonsboligen.

– Hvis dere har litt tålmodighet til å vente på undertegnede og Bahareh Letnes, så skal vi stille oss disponible til å svare på alle spørsmål, spekulasjoner og påstander i denne saken, sa Sandberg.

Har brutt sikkerhetsreglene

På pressekonferansen bekreftet Erna Solberg nok en gang at Sandberg ikke har fulgt sikkerhetsrutinene for bruk av mobiltelefon på reise.

– Det gjelder også bruk av tjenestetelefonen da han reiste til Kina i vår, sa Solberg.

Hun framholdt videre at regjeringen har prioritert arbeidet med sikkerhet og beredskap.

Går også av som nestleder i Frp

Per Sandberg har gitt Fremskrittspartiet beskjed om at han går av som nestleder, i tillegg til at han trekker seg som fiskeriminister.

– Det har vært opp- og nedturer, og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre, gjøre noe annet og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet, sier Sandberg.

Han har vært nestleder siden 2006, samme år som Siv Jensen ble valgt til partileder. Etter å ha fått massiv kritikk etter Iran-ferien sammen med kjæresten Bahareh Letnes, valgte Sandberg mandag å gå av som fiskeriminister. Kort tid etter kom beskjeden om at han også trekker seg som nestleder i partiet.

Sandberg har vært stortingsrepresentant fra 1997 til 2017 og har ledet både Stortingets justiskomité og transportkomité.

– Per har vært viktig for Frp og regjeringen gjennom mange år. Han har gjort en formidabel innsats for partiet over mange år, og det blir et stort rom å fylle. Jeg mener likevel det er klokt at Per nå velger å gå av. Per er en av partiets mest erfarne rikspolitikere. Jeg vil takke for hans betydelige innsats for partiet over mange tiår, sier Jensen.

Pressekonferanse på tirsdag

Per Sandbergs norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes opplyser mandag at de to vil møte pressen sammen tirsdag ettermiddag.

Kjæresten til den avtroppende fiskeriministeren fra Frp sier til VG at det blir pressekonferanse, men svarer ikke direkte på spørsmålet om hva den skal handle om.

– Det som er saken. Da skal dere få lov til å skyte oss mer. Da får dere svar, svarer Letnes.

Til Dagens Næringsliv opplyser hun at møtet med pressen skal finne sted enten klokken 15 eller klokken 16 tirsdag, et drøyt døgn etter at Sandberg forlater regjeringen.

– Vi legger våre planer i kveld, men det ligger i kortene at vi må møte dere. I morgen er første mulighet, skriver Sandberg i en tekstmelding til Nettavisen mandag.

Det er ikke avgjort hvor pressekonferansen skal holdes.