Rune Sandnes er født og oppvokst på Verdal. Like etter han ble ferdig på distriktshøgskolen i -88 dro han til Oslo for å søke lykken på jobbmarkedet.

–Jappetida var over og det medførte at det ikke var flust med jobber å ta av. Jeg fikk meg jobb for Esso og har vært der siden.

Raskt begynte det å rulle for Sandnes i sin nye jobb. Turen gikk etter hvert til både Bergen og Brussel som ny analytiker hos Esso.

–Jeg har vel fått tittelen «practice prizing advisor». De ti årene jeg var i Brussel var jobben min å sette priser for hele markedet. Nå har vel Esso blitt overtatt, så nå er oppgavene mine stort sett knyttet til strategi og analyse for firmaet.

Samtidig som han jobbet som analytiker for Esso fullførte han også en bachelorgrad. Det var med andre ord svært travle dager for den tidligere verdalingen. Han har nå landet i Tønsberg sammen med sin kone. Nå er nemlig den travle 53-åringen fra Verdal klar for å ta fatt på en roligere tid.

–I Brussel var jeg ikke fremmed for å jobbe både 12- og 14-timersdager. Nå har jeg vel oppdaget det at jeg har jobbet så mange ekstra timer at jeg kan gå av med pensjon. Det skal bli godt å bare få leve det gode liv.

Den nye situasjonen som pensjonist ser Sandnes frem til, da får han endelig tid til å oppleve alt han ikke har fått tid til i sin travle hverdag med mye jobb.

–Jeg drev mye med jakt og fiske før, men det har blitt mindre av det. Jeg håper også å få tid til å reise oftere til utlandet. Kona mi har leilighet i Thailand, og jeg har hytte på Verdal.

Nå i helga tok Rune noen velfortjente timer fri og inntok publikumsplass i Tønsberg for konsert med Dumdum Boys.

–Jeg var svært interessert i musikk før. Da spilte jeg i band selv også. Nå er det som oftest Dumdum Boys på anlegget, til naboenes store fortvilelse.Hva savner du mest fra Verdal?

– Det jeg savner aller mest må nok være hyttelivet og det å gå på jakt- og fisketurer. Generelt bare det å gå på fjellet i Verdal er noe jeg savner.Hva savner du minst?

–Jeg savner nok restaurantkulturen i Verdal aller minst. Her i Tønsberg er det en annen kultur for å ta seg en øl etter jobb eller å gå ut å spise. I Verdal er det vel egentlig ganske dødt på den fronten.Hvordan holder du deg oppdatert på det som skjer i Verdal?

–Jeg bruker å gå inn på facebook for å sjekke siste nytt. I tillegg er jeg inne på avisa Innherred sine nettsider en gang om dagen. Jeg prøver også å ringe hjem til familie for å få siste nytt et par ganger i uka.Hva er ditt beste minne fra Verdal?

–Mitt aller beste minne må nok også bli fjellet. Det å gå på rypejakt i t-skjorte på fjellet er noe jeg både savner og minnes tilbake på.Hva skal til for at du bosetter deg i Verdal igjen?

–Det er vel faktisk uaktuelt å flytte tilbake til Verdal. Verdal er en fin ferieplass, men det er så mye bra i Tønsberg.