– Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det var så mye ondskap og fordommer i det norske folk. Og i hvert fall ikke hos NRK, TV2 og andre medier, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Han sier til avisa at det i flere uker er spredd løgn og grove usanne påstander om kjæresteparet.

«Ondskap og fordommer»

I intervjuet anklager Sandberg kolleger for ondskap og fordommer, og hevder at partifeller har dolket ham i ryggen.

Avisa har møtt Sandberg og hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes i Arendal. De er forsiktig med å sette navn på dem de anklager.

– Vi kommer til å skrive ei bok, da vil sannheten komme fram. Jeg har gjort noen feil, og de beklager jeg. Jeg skulle selvfølgelig ikke tatt med telefonen til Iran, sier Frp-politikeren fra Skogn som mandag gikk av som fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet.

Vil gjerne gifte seg med Per

Bahareh Letnes sier at hun gjerne gifter seg Per Sandberg dersom han forblir den samme mannen som han er nå.

– Mange menn forandrer seg etter at de får kjæreste, sier Bahareh Letnes. Hun sier til Dagbladet at det er ekte kjærlighet mellom henne og Per Sandberg.

Dagbladet spør om Per Sandberg har fridd. Da rister han oppgitt på hodet.

– Jeg har registrert at det blir spekulert om det også. Jeg er midt opp i en skilsmisse. Utover det, er jeg glad for at Bahareh sier hun vil gifte seg med meg, sier Sandberg til Dagbladet.

Avisa skriver at han fnyser av at han av enkelte nå blir oppfattet som en forsvarer av det iranske regimet.

– Jeg er glad i det iranske folk, i kulturen og naturen. Jeg har aldri forsvart diktaturet, sier den tidligere fiskeriministeren til Dagbladet.