Medieminister Trine Skei Grande (V) håper tidligere fiskeriminister Per Sandberg tenker seg nøye om før han velger strategi for veien videre.

Hun mener at man må ha litt «slack» på at Sandberg har vært gjennom en krevende periode, og at man må gi ham tid.

– Det er tøft å stå i sånne løp, uansett. Men det er noe som politikere skal tåle, sier Grande.

Tirsdag langet Sandberg ut mot mediene og varslet flere søksmål. Han mener at det er spredd uriktige opplysninger og spekulasjoner om ham og kjæresten Bahareh Letnes.

Håper på evaluering

Kultur- og medieministeren har selv opplevd at det har stormet rundt henne, men vil ikke kommentere om hun alltid har følt seg rettferdig behandlet av pressen.

– Det skal jeg si i en annen fase i livet, sier Grande.

Hun håper uansett at mediene evaluerer dekningen av Sandberg-saken.

Ber Sandberg vurdere PFU

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund sier at hennes hovedinntrykk er at det er blitt laget mye viktig og relevant nyhetsjournalistikk i Sandberg-saken. Hun ser likevel all grunn til at mediene evaluerer dekningen sin.

– I alle saker hvor det har vært så massiv mediedekning som det har vært i denne saken, er det grunnlag for at alle går gjennom hva de har gjort, hva de tenkte underveis og om det var rett, sier hun til NTB.

Floberghagen gjør det også klart at hun anbefaler Sandberg, Letnes eller andre involverte om å klage dekningen inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) dersom de opplever at enkeltmedier har begått etiske overtramp.

– Dropp dyre advokater

Hun har ikke tro på at Sandberg vil få noe ut av eventuelle søksmål. Den tidligere fiskeriministeren har sagt at han er i kontakt med «ikke ubetydelige advokater»

– De bør klage til PFU og kanskje droppe advokatkostnader til dyre utenlandske advokater. Lavterskeltilbudet er mye bedre. Da får de en grundig og god behandling, sier Floberghagen.