Ellers var det bare velstand og ovasjoner.

Uvæææhh! Uvæaah! Lyden av en kjøttetende dinosaur møter kommunalsjef Frode Kvittem og medlemmene i komite for mennesker og livskvalitet. En av guttene i småbarnsavdelingen bruker et skummelt plastleketøy til å skremme gjestene som er på omvisning.

Tar bølgen

Bortsett fra Tyrannosaurusen er det lite å bli skremt av. Derimot er det mye å glede seg over. Lokalpolitikerne liker iallfall det de ser. Ovasjoner, gratulasjoner, fyndord går igjen når styrer Grethe Norum Fornes viser rundt. Det hele endre med at politikerne tar bølgen felles. Bedre kan det ikke bli når politikerne vedtar noe og kommer i mål som planlagt.

–Jeg synes det politiske miljøet skal klappe seg litt på brystet og si at her har vi vært tøffe og prioritert, satset og gå fått til noe. Vi skal alle være stolt av det vi har fått til av samfunnsutvikling i Vuku, sier Arild Kvernmo Pedersen.

Vukus nye stolthet: En flott og moderne barnehage.

Betyr mye

Det har blitt et betydelig løft for Vuku barnehage. Fra å ha hatt tilhold i en bygning som opprinnelig var bygd for å være klubbhus, har de siste året midlertidig vært lokalisert i Vuku bo- og helsetun. Nå har de flyttet inn i nytt bygg med lokaler og en utforming som vil få mye oppmerksomhet.

Grete Norum Fornes fremhever at den nye barnehagen vil bety veldig mye for både ungene og de ansatte.

–Vi skal levere gode tjenester, og i forhold til de ansatte betyr det veldig mye. Det letter hverdagen på mange måter. Men alt løses ikke, selv om vi har fått ny barnehage. Det er nå jobben starter og fortsetter. Vi skal jobbe for å gi et godt tilbud til våre brukere. Det er det det handler om. Som andre har sagt; det er ikke bestandig at det er en ny barnehage som betyr det meste, det er atmosfæren inne, sier Norum Fornes som har vært med på byggeprosjektet fra begynnelsen.

Medbestemmelse

Hun skryter veldig av samarbeidet med virksomhetsleder Kristin Gomo Hallen og Svein Arne Lersveen i teknisk drift.

–Vi har vært med fra starten og bestemme, blant annet å velge ut materialer. Det har vært en artig prosess. Men mye tankevirksomhet for å få alt til å gå i hop, sier Norum Fornes.

Leder for komite mennesker og livskvalitet Trine Reitan (Ap) er svært begeistret.

–Jeg er skikkelig imponert over innholdet i barnehagen. Rommene, fargene og måten det er utformet på. Dette må være en fryd å arbeide her.

Eventyrlig utvikling

Arild Kvernmo Pedersen (Ap) synes det er styggartig å se den nye barnehagen. Han ser den i sammenheng med en positiv utvikling for Vuku, der både kommune, næringsliv og frivillighet har samarbeidet.

–Jeg har vokst opp i Vuku og jeg husker fra 1998-1999. Jeg gikk på SFO og personalet der var oppgitt og nedstemt for da var det forslag om å legge ned Vuku-skolen. Miljøet og Vuku var preget av mye av det samme som i resten av kommunen. Man hadde lagt bak seg et tiår med en del rusproblematikk, problem med ungdomsmiljø, og med økonomi. Vi hadde en god del utfordringer. Og å sitte her nå å tenke over hvilken utvikling dette lokalsamfunnet har vært gjennom fra den gangen til nå, er helt eventyrlig.

For 46 barn

Nye Vuku barnehage er planlagt for 46 barn. Per dato er det 36 barn i barnehagen, hvorav 15 er på småbarnsavdelingen. Det betyr at det enn å lenge er kapasitet til å ta imot flere barn.

Sluttrapport på prosjektet er ennå ikke skrevet, men kostnadsrammen for byggingen har vært 30 millioner kroner. Totalt bruttoareal på barnehagen er 787 m2. Byggmester Kvernmo har vært hovedentreprenør for byggeprosjektet. Offisiell åpning blir senere i høst.

Innholdsrikt

Her er noe av det nye Vuku barnehage inneholder: Stellerom, vognrom. Småbarnsavdeling og to avdelinger for større barn. Personalrom. Pauserom. Møterom. Allrom for foreldremøter og andre samlinger. Hobby/formingsrom.Fjernvarme, varme i golvet. Egne toalett til barna, heldører med vindu på grunn av sikkerhet, ikke låsbart. Også toalett tilgjengelig fra uteområdet. Kjølerom/lager. «Hjemmekoselig» kjøkken. Skap til barna.