I årevis har det skrantet både her og der både når det gjelder mobildekning og fiberbasert bredbånd. Nå blir det fart på sakene, blant annet oppover Helgådalen.

Verdal kommunen tegner utbyggingskontrakter med Verdal Kabel TV, NTE og Telia, basert på disse leverandørers tilbud. Et enstemmig formannskap går inn for at rådmannen får fullmakt til å ferdigstille kontraktene.

Fikk 8 millioner

Etter forutgående søknad, fikk Verdal kommune tilsagn om tilskudd til bredbåndsutbygging i kommunen fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for utbygging av bredbånd og mobilnett i kommunen. Tilsagnet var på 8 millioner kroner.

Kommunens tilskudd settes til 5.970.000 kroner. Dette finansieres av disposisjonsfond. Rådmannen får fullmakt til å foreta de budsjettmessige endringer

Alle innbyggere

Prosjektet omfatter prosjektering, bygging, eie og drift av bredbånd slik at alle innbyggerne i kommunen har tilbud om et godt og framtidsrettet bredbånd.Utbyggingen skal, så langt praktisk og økonomisk mulig, også omfatte komplett og sammenhengende mobildekning langs alle offentlige veier i kommunen.

Fem tilbud

Ved anbudsfristens utløp var det kommet inn fem tilbud, to tilbud på fiberteknologi for deler av kommunen, 1 tilbud på radioteknologi for deler av kommunen og to tilbud på mobilt bredbånd, som er en kombinasjon av bredbånd og mobildekning. De to tilbudene på mobilt bredbånd omfatter i prinsippet hele kommunen, men med noe forskjellige dekningsområder.