Det skjer mye innenfor NAV-systemet. Fylkessammenslåing er en av faktorene som gjør organisasjonskartet må legges på nytt.

Nå er det også i gang en prosess på hvordan NAV i gamle Nord-Trøndelag skal se ut i fremtiden, men kanskje aller viktigst, både for de ansatte og eventuelle vertskommuner er hvor de skal lokaliseres.

Seniorrådgiver Stig Hegdal i NAV sitter midt oppe i det hele. Han forteller at det er ulike alternativer som nå skal opp til vurdering.

Hegdal var tidligere leder for NAV familie- og pensjonsytelser i Levanger fram til 2018. Da ble Levanger og Steinkjer slått sammen til en enhet, og sysselsetter i dag rundt 110 ansatte. Fortsatt sitter halvparten på sine opprinnelige kontorsteder i hver sin by.

Seniorrådgiver Stig Hegdal i NAV sier det er flere ulike alternativer som vurderes i huskabalen som skal gå opp i løpet av høsten. Foto: Privat

165 stillinger

Ett av alternativene som ligger på bordet er at denne enheten blir lokalisert alene i fortsettelsen. Da kan kontorstedet bli Levanger eller Steinkjer, men det er heller ikke utelukket av Verdal kan bli valgt hvis NAV mener det er den beste løsningen.

I den tidligere fylkeshovedstaden er det imidlertid ganske mange andre NAV-funksjoner. Her finner vi blant annet NAV Trøndelag regionskontor, NAV IT Brukerstøtte, NAV Inn-Trøndelag, NAV Tiltaksenhet, NAV Rådgivningstjeneste og NAV Arbeidslivssenter. Til sammen snakker vi om cirka 165 ansatte.

Ett av forslagene som skal vurderes av NAV-ledelsen i denne prosessen, er om disse 165 ansatte og de rundt 100 ansatte fra NAV Familie- og pensjonsytelser skal samles under samme tak. Eiendomsaktører i Steinkjer har fått frist til 5. september for å levere inn tilbud om aktuelle kontorlokaler for å samlokalisere NAV-enhetene.

Hegdal er tydelig på at det ikke er tatt noen beslutninger så langt.

Både Verdal og Levanger

Han forteller at det er kommet inn flere gode og spennende tilbud både fra aktører i Levanger og Verdal. Her var tilbudsfristen 29. juni.

Det er mye som skal vurderes. Kostnader er en ting, men vi skal selvsagt også se på de ekstra belastninger det kan medføre for de ansatte som eventuelt får lenger reisevei. Her vil lokalisering i forhold til buss- og togstasjon spille inn blant annet.

For Levanger eller Verdal sin del så kan man altså håpe på at familie- og pensjonsytelser blir lokalisert for seg selv, og at dette kontorstedet blir i en av de to nabokommunene.

Da vil man få tilført 50 nye arbeidsplasser i tillegg til de 50 som er i Levanger i dag.

Alt til Steinkjer?

Det verste utfallet for Levanger, og til dels Verdal, vil være at det blir besluttet en samlokalisering i Steinkjer, og alle 265 NAV-ansatte blir samlet i et felles bygg.

Det vil i så fall bety at trehusbyen mister 50 arbeidsplasser fra den tidligere Renbjørgården i sentrum.

I følge seniorrådgiver Stig Hegdal så regner han med at en beslutning om lokalisering vil bli tatt i løpet av november. Dette enten NAV Familie- og pensjonsytelser blir alene på strekningen Levanger-Steinkjer, eller sammen med andre NAV-enheter i Steinkjer.