Til kontrollkomiteen

Knudsen har ikke bare sendt innlegget til flere aviser, han har også gjort samme innhold kjent overfor kontrollkomiteen i Levanger kommune.

Saken har versert over lengre tid, og fikk sin endelige avgjørelse da kommunestyret før sommerferien vedtok å gi avslag på Torbjørn Skårstad søknad om oppreisningserstatning for feilplasseringen på spesialskolen på Røstad på slutten av femtitallet. Vedtaket innebar imidlertid en personlig beklagelse fra kommunen overfor Skårstad.

Forstår skuffelsen

Robert Svarva sier han forstår at Knudsen er skuffet, men synes ikke at kritikken treffer riktig.

– Hva tenker du om at Trond Knudsen har redegjort sin opplevelse overfor kontrollkomiteen?

– Det har jeg ingen formening om. Siden brevet fra Knudsen også har gått til kontrollkomiteen, går jeg ut fra at komitemedlemmene selv håndterer den saken.

–Normalt god folkeskikk

– rond Knudsen skriver at ordførerens oppførsel er et stygt eksempel på arroganse og mangel på vanlig folkeskikk.

–Jeg mener selv jeg har normalt god folkeskikk. Men han må få lov å mene det han vil. Han er sikkert skuffet for at utfallet ikke ble slik han håpet. Og det skjønner jeg. Ellers får nesten uttalelsene hans stå for hans egen regning.

Håndtert slik den skulle

– I ettertid, ser du noe som du kunne gjort eller håndtert annerledes?

– Nei. Slik jeg ser det er dette en sak som omhandler en del av historen som ingen kan være særlig stolt av, men jeg mener likevel denne saken er håndtert slik den skulle håndteres.

– Trond Knudsen nevner i innlegget blant annet at Krf lanserte uttrykket «desibeldemokrati» i et formannskapsmøte, skriver at ordføreren lot denne uttalelsen stå uimotsagt i møtet. Burde den vært motsagt?

– Oppfatningen min er at dette hører med i en kategori som ikke er så graverende at den bør avvises eller klubbes.