Frosta sa ja til Midt-Norge

Coop Frosta er historie.

Jan Inge Røkke, daglig leder i Coop Frosta, (til venstre) og Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.  Foto: Coop Midt-Norge

Nyheter

I går kveld ble det endelig avgjort at Coop Frosta og Coop Midt-Norge fusjonerer fra 1. mars 2019, skriver Coop Midt-Norge i en pressemelding.

Da vedtok et enstemmig årsmøte i Coop Midt-Norge å fusjonere med Coop Frosta. Tilsvarende enstemmige vedtak ble gjort av årsmøtet i Coop Frosta onsdag 22. august.

Dermed fusjonerer de to samvirkelagene fra 1. mars 2019.

– Økt konkurransekraft

– Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og styret mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet, sier Jan Inge Røkke, daglig leder i Coop Frosta, ifølge pressemeldingen.

- Vi skal bidra til at butikkene på Frosta og Åsen styrker seg ytterligere. Formålet med fusjonen er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Fusjonsbølge siden 2016

Siden 2016 har Coop Frosta, Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik valgt å fusjonere med Coop Midt-Norge.

Med de nye fusjonene vil Coop Midt-Norge eie 133 butikker i 25 kommuner i Trøndelag, og er med en omsetning på ca. 6,2 mrd.kr. et av Trøndelags største selskap. Samvirkelaget eies av ca. 200.000 medlemmer.