Podkast fra Innherred

Mest om Nord, men litt om debattklimaet i Verdal

Her finner du andre episode av «Vækka som va»

Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.

Nyheter

Sist fredag var det premiere på Innherreds nye podkast «Vækka som va».

I podkasten møtes kommunikasjonsrådgiver Jostein Grande, redaktør Roger Rein og journalist Erlend Aune for å snakke om aktuelle saker fra Verdal og Levanger.

Dagens hovedtema er utviklingen ved Nord universitet. Det er nå 2,5 år siden Høgskolen i Nord-Trøndelag fusjonerte med nordlendingene. Det er flere spørsmål som berøres i ukas podkast.

Hvis du foretrekker å høre podkasten på iTunes, hvor du også kan abonnere på den, finner du den her.

Etter høgskolen ble universitet har det blitt viktigere å forske og skrive vitenskapelige artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad? Hvordan klarer de tidligere lærerskole- og sykepleierskolelærerne overgangen til et nytt system?


Podkast:

Ordfører-avgang og en evig diskusjon om kulturbygg

Hvem blir Bjørn Iversens etterfølger? Får Levanger noen gang et nytt kulturbygg? Hør den første episode av podkasten «Vækka som va».

Nord universitet er lokalisert på ni plasser. Nå har de satt i gang en strukturdebatt. Kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Og bør teaterutdanningen flyttes fra Verdal til Levanger?

Debattklimaet i Verdal

Apropos Verdal; Jostein Grande og Roger Rein klarer ikke å unngå diskusjonen om debattklimaet i kommunepolitikken. De er enige om at utfallet fra Senterpartiets Marit Voll mot ordfører Bjørn Iversen ikke var veldig lurt.

– Det var ikke så klokt av Marit Voll å gå ut på denne måten, sier Jostein Grande i podkasten.

Her finner du forrige ukes podkast: