Lørdag sletter biblioteket purregebyret ditt

–Skylder du penger for ikke innleverte bøker? Ikke fortvil.

Verdal bibliotek lokker ikke bare med gebyramnesti, men også servering av kaffe, saft, kjeks og kake, tegnesaker og spill for barna, vinn bokgave, underholdning, vernissage, ordførerens time og kanskje noen overraskelser. 

Nyheter

Verdal bibliotek markerer bibliotekdagen med blant annet gebyramnesti. Alle som låner noe denne dagen, kan be om å få sitt purregebyr slettet, forteller Bodil B. Breivikås i Verdal bibliotek.

Møteplass

Hun viser altså til lørdag når Nasjonal bibliotekdag skal feires over hele landet. Dagen skal løfte frem alle typer bibliotek over hele landet, og markeres i folkebibliotek, fagbibliotek og bevegelige bibliotek.

–Biblioteket er for alle, og i takt med tiden har vi endret oss fra å å være «barndommens bibliotek» til å bli moderne bibliotek som legger vekt på å fremme lesekultur og leseferdigheter, stimulere til livslang læring og kompetanseutvikling og være en møteplass og bidra til et felleskap basert på likeverdighet og kulturelt mangfold, skriver Verdal bibliotek i en pressemelding.

Kake og kunst

Lørdag oppfordres alle bibliotekglade til å ta turen innom for å vise at biblioteket er viktig. På programmet står ikke bare gebyramnesti. Det blir servering av kaffe og kake. Mia Larsen Sveberg byr på pop og ballader over pianoet. Ordfører Bjørn Iversen dukker opp og Åse Eldrid Lyng viser fram sine fargerike akrylmalerier.

Besøkende får mulighet til å komme med sine meninger om nettopp biblioteket.

–Vi har laget en vegg der du kan få henge opp en liten beskjed til oss og alle andre om hva som er bra med biblioteket og hva du ønsker av biblioteket, forteller Breivikås.