«Du kan ikke neglisjere friviligheten på Stiklestad»

Nytt eller gammelt spel? Hvem skal bestemme det, spør vi om i ukas podkast.
Nyheter

Erlend Aune, Jostein Grande og Roger Rein er tilbake med en ny epiosde av «Vækka som va», aktualitetspodkasten fra lokalavisa.

I dag gjør de forsøk på en oppsummering av det Stiklestad står ovenfor på kort eller lang sikt. Styret har sagt ja til å utrede et nytt spel. SNK har fått en ny direktør. Tida går fort mot tusenårsmarkeringen i 2030.

– Det som bekymrer meg mest om dagen er fraværet av diskusjon. Jeg er heller ikke komfortabel med utviklingen når det gjelder frivilligheten på Stiklestad. I år var det en stusselig hær under spelet. Skal Stiklestad lykkes framover må de ta vare på frivilligheten. Du kan ikke neglisjere dem, sier Jostein Grande.

Tidobling på Falstad?

«Vækka som va» ser også på en annen viktig kulturinstitusjon i området, nemlig Falstadsenteret. De er inne i en god utvikling med store ambisjoner og hårete mål.

– Er det mulig å tidoble besøket som er det uttrykte målet fra direktør Christian Wee?

Det er et av spørsmålene som panelet diskuterer i ukas podkast.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her.


Her finner du de andre episodene av «Vækka som va»:

Om kommuner og penger


I ukas podkast snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?


Om Nord universitet


Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.


Iversen går - kulturhusdebatten bestårOrdfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?