Gjett om denne åpningsfesten var populær

Hele 180 små og store møtte opp for å hylle ildsjelenes arbeid.

Det var tett i tett med folk rundt gapahuken etter at den offisielle åpningen av trimtrappa var unnagjort.  Foto: Randi Haugskott

Nyheter

Randi Haugskott har delt med lokalavisa litt av både forhistorien til den nye trimtrappa på Mule, og fra åpningsfesten sist helg.

– Ideen til trappa kom i fjor sommer, etter at Ingunn og jeg hadde vært flere turer i Staupshaugen. Da vi var ute og gikk en tur forbi den nedlagte skolen på Mule løp vi i ei trapp på skolen og spøkte med at dette var trimtrappa på Mule, forteller hun.

Et møtested

Dermed var ideen unnfanget. Ei skikkelig trimtrapp på Mule kunne bli et treffsted for mulesbyggen, og siden det ville kreve stor dugnadsinnsats av mange så ville lokalbefolkningen få et eierforhold til trappa.

– Trappa skulle gi oss folkehelse, bolyst og et gratis samlingssted hvor man kan treffe kjentfolk, fremhever Randi Haugskott.

Denne passende kaken ble bestilt til åpningsfesten.  Foto: Randi Haugskott

Senere på dagen traff de sin gode barndomsvenn Terje Sandberg Nordahl, og planleggingen startet. Han satte opp et prisoverslag og laget en prosjektbeskrivelse som ble brukt i alle slags søknader.

– Espen Lyngsaunet hjalp oss også. Ordføreren og flere andre var med på en besiktigelse av området før saken om bevilgning ble tatt opp. Det var velvilje fra første stund, skryter Haugskott.

Dugnadsfolk i alle aldre

Det tok litt tid før initiativtakerne visste om de fikk midler, og om trimtrapplanene lot seg gjennomføre. Derfor startet de med rydding av området først. Da midlene kom, kunne arbeidet starte for fullt.

Både ildsjelene som har stått på for å lage trimtrappa og mange andre møtte opp til åpningsfesten.  Foto: Randi Haugskott

– Den eldste som har vært med på dugnad er 80 år, den yngste seks år gammel. Det har vært lett å få med folk, og gitt oss troen på at dugnad og egeninnsats fortsatt fungerer for å få til kulturelle opplevelser i nærområdet, sier Randi Haugskott.

Ordføreren klippet snora

Sist helg kunne altså den offisielle åpningen foretas. Petter Andreas og Oda Røstad bidro med et musikalsk innslag, mens ordfører Robert Svarva klippet snora.

– Trappa hadde ikke stått her uten den fantastiske dugnadsinnsatsen og frivilligheten på Mule, en frivillighet som gagner hele Levanger kommune, skrøt ordføreren, og trakk samtidig frem nødvendigheten av ildsjeler og levende bygder.

Ordfører Robert Svarva skrøt av frivilligheten på Mule.  Foto: Randi Haugskott

Håvard Lutdal overrakte en kaffekjel som åpningsgave fra grendehuset Nordtun, mens ildsjel Terje Sandberg Nordahl uttrykte hvor stolt de var over å vise frem det nye flotte området.

Ildsjelene er også takknemlig for kommunens velvilje og økonomiske bidrag til prosjektet, og sambygdingenes innsats.

Historiske bilder

Utrolig mange dugnadstimer er gått med fra de begynte å rydde området til det ferdige resultatet.

– Vi har hatt et velvillig næringsliv som har hjulpet oss, og andre småsponsorer. Vi har pusset opp gapahuken i området, laget ei god trimtrapp, lagd stier og krydret det hele med historiske tablå om Mule. Det kommer også til å bli satt opp lysmaster langs trappa helt opp til gapahuken, forteller Randi Haugskott.

Ordfører Robert Svarva klippet snora ved starten av trimtrappa.  Foto: Randi Haugskott

Området som nå har fått trimtrapp var opprinnelig et kalkverk, og en av Levangers største arbeidsplasser tidlig på 1900-tallet. Tablåene med bilder er laget med hjelp fra bygdas mange gode historiefortellere.

Allerede populært

Etter snorklippingen ble de fremmøtte invitert på kaffe, kaker og pølser i gapahuken.

– En vellykket dag på Mule. Samarbeid og positivitet gir resultater. Området er allered flittig brukt av trimmere, barnefamilier, barnehager og eldre. Nå håper vi folk tar vare på området til felles glede, sier Randi Haugskott.

Det var kjempestor oppslutning om åpningen, der de fremmøtte også fikk noe godt å spise.  Foto: Randi Haugskott