«Vækka som va» - episode 5

«Kulturbyen» uten kino i ukas «Vækka som va»

– Jeg synes Levanger blir fattig etter dette, sier Oddveig Storstad.

Erlend Aune, Jostein Grande, Oddveig Storstad og Roger Rein serverer en ny utgave av «Vækka som va». 

Nyheter

Bygdeforskeren Oddveig Storstad er ukas gjest i Innherred aktualitetspodkast «Vækka som va». Sammen med Jostein Grande og Roger Rein snakker de om Levanger, byen uten kino.

– Levanger blir ganske eksklusiv etter dette vedtaket. Det er ikke mange byer av denne størrelsen som ikke har en kino, sier Storstad med aldri så lite snev av sarkasme.


I dag snakker vi om «kulturbyen» Levanger etter kommunestyrets nei til nytt bygg for kino- og bibliotek. Vi har med oss en gjest, bygdeforskeren Oddveig Storstad. Hun har klare meninger om sin fødeby.

 

Hun har vokst opp i Levanger. Selv om hun har bodd 30 år i Trondheim er det fortsatt ikke tvil om hva hun ser på som sin hjemby.

«Levanger blir fattig»

– Jeg synes Levanger blir fattig etter dette. Jeg savner visjonene om hva Levanger skal være for noe. Det snakkes om at det skal skapes liv i sentrum, men politikerne gjør jo det motsatte, sier hun.

Hun synes Levanger etter dette framstår klart å tydelig som en kommune som ikke satser på kultur. Det synes hun er synd.

Småfrekt

Verdalingen Jostein Grande på sin side synes det er frekt av Levangers politikere når de forutsetter at levangsbyggen skal bruke kulturtilbudene i nabokommunen.

– Hvorfor skal vi verdalingene holde levangsbyggen med kulturhus. Dette er småfrekt, mener Grande.

– Jeg synes ikke det er frekt. Jeg synes det er stusselig, sier Oddveig Storstad.

Byen uten omland

I «Vækka som va» snakker de ogsåmom forskjellene på Levanger og de andre byene.

– Det slår meg at Levanger har et omland som ikke betrakter byen som sin by. Det finner vi ingen andre steder, sier Roger Rein.

Abonner eller følg «Vækka som va»

«Vækka som va» kan du også abonnere på eller følge. Enten på soundcloud - på denne lenka, eller på itunes hvor du finner den her.

Her finner du de andre podkastene


Episode 4 - om Stiklestad, spelet og 2030. Og utviklingen ved Falstadsenteret.I dag snakker panelet om kommuner og penger. Hvem har det verst av ordførerne Bjørn Iversen eller Robert Svarva? Og hvilke rådmenn sliter mest med økonmien? Jostein Grimstad i Verdal eller Ola Stene i Levanger?Høgskolen i Nord-Trøndelag har blitt til Nord universitet. Nå er det viktigere å forske og skrive artikler, enn å undervise studenter. Hva gjør det med institusjonen på Røstad og de som arbeider der? Og kan vi ta Nord tilstedeværelse på Levanger og Verdal for gitt? Vi er også en tur innom debatten om debattklimaet i verdalspolitiken.Ordfører Bjørn Iversen trekker seg. Hvem blir hans etterfølger? Hva gjør dette med lokalpolitikken i Verdal. Kulturdiskusjonen i Levanger? Får byen noen gang et nytt kulturbygg, eller varer denne diskusjonen evig?